Na Lounsku havaroval vězeňský minibus. Nehoda si vyžádala dvanáct zraněných

Tragická nehoda u Chrudimi.

Nehoda minibusu u Drahonic

Nehoda vězeňského minibusu a osobního auta u Lubence na Lounsku si v pátek odpoledne vyžádala 12 zraněných. Čtyři osoby s podezřením na středně vážná až vážná zranění odvezli záchranáři do nemocnice v Mostě, řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. V minibusu jelo 16 žen odsouzených za lehčí trestnou činnost, řekla mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová. Silnice druhé třídy byla po nehodě několik hodin uzavřená.

Kromě ústeckých záchranářů byly u nehody také posádky z Karlovarského a Plzeňského kraje. K události byl povolán i vrtulník, vrátil se však prázdný zpět na základnu. „Zranění nevyžadovala transport do ústeckého traumacentra,“ upřesnil Voleník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na dálnici u Olomouce boural kamion, prorazil svodidla. Provoz stojí, na místě jsou kolony

Doplnil, že dvě osoby utrpěly středně vážná zranění, zbylých šest lidí mělo lehká až středně vážná poranění. Zasahovalo sedm sanitek, záchranná služba vyhlásila mimořádnou událost.

„Byly to ženy z věznice Drahonice, které jely na pracoviště,“ řekla Prunerová. Doplnila, že ve vozidle s 16 ženami jel mistr a řidič. Prunerová upozornila, že odsouzené ženy, které mohou na pracoviště mimo věznici, jsou pachatelky lehčí trestné činnosti. „Bezpečnost nebyla narušena,“ dodala mluvčí.

Policie k havárii vyslala čtyři hlídky, sdělil mluvčí lounských policistů Jakub Mareš. Silnice druhé třídy mezi Drahonicemi a Lubencem byla dočasně, nejméně čtyři hodiny, uzavřená, policisté dopravu odkláněli. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidič na Pardubicku sešrotoval auto o strom. Záchranáři ho desítky minut oživovali, neúspěšně

Tagy:
policie hasiči dopravní nehoda zdravotnická záchranná služba Jakub Mareš Lubenec okres Louny nehody a mimořádné události silniční nehoda