Namol opilý cizinec srazil v Brně dva chodce. Když se šel druhý den udat, stále nebyl střízlivý

Opilý cizinec srazil v Brně dva lidi a od nehody ujel.

Opilý cizinec srazil v Brně dva lidi

Policisté z Brna zadrželi opilého cizince, který v jihomoravské metropoli autem prakticky přejel starší manželský pár. Řidič z místa nehody ujel a když se druhý den přišel dobrovolně nahlásit strážníkům, byl stále ještě pod vlivem.

Otřesně dopadlo setkání páru seniorů v Brně s opilým řidičem. „Starší manželský pár byl v neděli (minulý týden, pozn. red.) večer při chůzi po silnici sražen čtyřiatřicetiletým cizincem. Ten navíc vážně zraněným seniorům neposkytl první pomoc a od nehody ujel,“ napsali policisté v příspěvku na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Vypadalo to jako nehoda, ale šlo o vraždu. Muž narazil do auta expřítelkyně, dostal 25 let

V muži se ale později patrně hnulo svědomí. „Až druhý den se v dopoledních hodinách dobrovolně přišel přihlásit na služebnu městské policie v Modřicích,“ informovala policie dál s tím, že i po několika hodinách od nehody byl cizinec pod vlivem alkoholu. „Stále nadýchal přes jedno promile,“ doplnila.

Muž byl obviněn z trestných činů neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví. „V případě uznání viny mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ informovali muži zákona.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladík na Teplicku riskantně předjížděl a skoro zabil řidiče. V krvi měl THC, dostal podmínku

Tagy: