Vypadalo to jako nehoda, ale šlo o vraždu. Muž narazil do auta expřítelkyně, dostal 25 let

Obžalovaný podnikatel (vpravo) u soudu

Podnikatel dostal za vraždu manželky 25 let vězení

Za vraždu bývalé partnerky má strávit slovenský podnikatel Marián V. 25 let za mřížemi. Verdikt si vyslechl u soudu v Banské Bystrici. Smrt ženy vypadala původně jako dopravní nehoda, ale zároveň i velká náhoda. Do jejího vozu totiž narazil právě její expartner. Rozsudek není pravomocný.

Slyšení provázely silné emoce. Matka oběti konfrontovala obviněného podnikatele, ale setkání nesla těžce. Nakonec nevypovídala a rozrušené ženě museli zavolat záchranku. „Moje dcera leží v zemi za to, že tomu parchantovi dala peníze. Proto tam je a on po ní chodí,“ tvrdila v rozrušení.

ČTĚTE TAKÉ: Manželce vyhrožoval zapálením auta či domu, pak ji ubodal. Oběť jsem já, hájil se u soudu

Irina zemřela loni v létě, když do auta, v němž jela, naboural její expartner. To, co původně vypadalo jako nehoda, vyšetřovatelé brzy překvalifikovali na údajnou vraždu. Mělo jít o pomstu, protože muž se s Irinou hádal o dům. „Bylo to chladnokrevné. Věděl, že má silnější auto,“ vysvětlil speciální prokurátor Daniel Lipšic.

Obžalovaný ale vše popírá. „Jezdím už tolik let. Jednalo se o první vážnou nehodu,“ hájil se před soudem. Státní zástupce v reakci na to představil pádné důkazy: například kamerové záznamy zachytily pohyb Mariánova vozu. Žaloba také zjistila, že v den nehody hledal na internetu hesla jako výška trestu a vražda v afektu.

Senát obžalovanému udělil 25letý trest odnětí svobody, ovšem zatím nepodmíněně. Spolu s tím podnikateli uložil i osmiletý zákaz řízení motorových vozidel a nařídil mu zaplatit pozůstalým 250 tisíc eur (6,1 milionu korun) jako náhradu za nemajetkovou újmu.

„Šlo o nešťastnou náhodu, takže se odvoláme k Nejvyššímu soudu,“ trval si muž na svém i po vyslechnutí rozsudku. Prokurátor Lipšic dokonce původně navrhoval i doživotní trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v Jasově: Muž po návštěvě kamaráda zmizel. Mrtvého ho našli v místní řece

Tagy: