Záhadný objekt na břehu Austrálie. Kovovou konstrukci hlídá policie, úřady varují veřejnost

Na západním pobřeží Austrálie se objevil obří kovový předmět. Odkud se vzal a co to vlastně je, však zůstává záhadou

Záhadný objekt na pláži v Austrálii

Na západním pobřeží Austrálie se objevil obří kovový předmět. Odkud se vzal a co to vlastně je, však zůstává záhadou. Podle odborníků oslovených deníkem The Guardian, by to mohla být součástka z indické vesmírné rakety. Tuto variantu prověřuje i Australská vesmírná agentura (ASA). Zatím by se ale veřejnost měla předmětu vyhýbat, varovaly policie i ASA.

Cylindrický předmět s vypouklou horní částí má měděnou barvu a na první pohled se jeví, že je poškozený. Nevypadá jako nic, co by bylo běžnou součástí letadel. Voda ho vyplavila na mělčinu, kde si objektu všimli místní, vytáhli ho na břeh a zavolali policii. Podle videa na sociálních sítích měří předmět zhruba tři metry.

ČTĚTE TAKÉ: Záhada v Chile: Pláž zaplavily tisíce mrtvých ptáků. Něco se děje v moři, bojí se rybáři

Objekt se stal velkou atrakcí. Na pláži se scházejí lidé, děti kolem staví hrady z písku, píše web ABC. Předmět však hlídají policisté – a zůstane to tak, dokud se neprošetří, zda není nebezpečný. ASA zároveň vyzvala veřejnost, aby hlásila nálezy dalších podobných předmětů v okolí.

Není to ovšem poprvé, co v Austrálii řeší podobnou záhadu. Jak informoval web Daily Mail, neznámý předmět se objevil na konci června i na pláži v Perthu. Tamní objekt byl, na rozdíl od toho současného, ve tvaru střely. Předmět později řízeně zlikvidovaly Australské obranné síly (ADF).

Tagy: