Tragédie v Řecku. Na pláži zemřela česká turistka, sanitka k ní jela téměř hodinu

Ostrov Thasos v Řecku

V Řecku zemřela česká turistka

Na pláži řeckého ostrova Thasos zemřela česká turistika. Poté, co vylezla z moře, zkolabovala. Informoval o tom řecký web Ekathimerini.com. Zprávu o úmrtí potvrdilo pro CNN Prima NEWS ministerstvo zahraničních věcí. Podle očitých svědků trvalo téměř hodinu, než na místo dorazila záchranná služba.

V úterý měla na pláži ve městě Astrida, které leží na řeckém ostrově Thasos, zkolabovat česká turistka. Informuje o tom řecký web Ekathimerini.com. Šlo o ženu ve věku 45 až 50 let.

Úmrtí pro CNN Prima NEWS okomentovala tisková mluvčí ministerstva zahraničních věcí Mariana Wernerová. „Můžeme potvrdit, že na jednom z řeckých ostrovů zemřela Češka. Naše ambasáda o případu ví a řeší jej s místními úřady,“ uvedla Wernerová s tím, že s ohledem na rodinu zemřelé nebude ministerstvo poskytovat detaily.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická rozlučka se svobodou. 40letý exreprezentant Leoš se utopil v bazénu, přátelé truchlí

Podle informací místního webu Kavala News se čtyři rumunští turisté pokoušeli ženu resuscitovat. Jeden z nich uvedl, že měla puls zhruba 40 minut. Soukromý lékař, který byl na místo přivolán, konstatoval smrt.

Sanitka dorazila až po 51 minutách a odvezla tělo české turistky z pláže. Turisté si údajně stěžovali, že oblíbená destinace má pouze jednu sanitku, která v tomto případě musela ujet 30 kilometrů, aby se na pláž dostala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie na Berounsku. Mladý muž se zřítil do lomu Velká Amerika, na místě zemřel

Tagy: