Drama v centru Zlína: Opilý muž ohrožoval lidi pistolí, zadrželi ho strážníci

Zbraň

Opilec z ochranky mířil na lidi

Minuty hrůzy prožilo v pondělí večer ve Zlíně několik rodičů a dětí, na které údajně mířil pistolí opilý muž. Pětačtyřicetiletého agresora zpacifikovali až přivolaní strážníci. Hájil se tím, že chtěl pouze zastrašit dva podezřelé mladíky.

Poklidnou předvánoční atmosféru panující na přilehlém náměstí narušili okolo osmnácté hodiny vyděšení lidé, kteří procházející strážníky upozornili na ozbrojeného muže. Ten prý v nedaleké budově mířil pistolí na rodiče s dětmi.

„Strážníci vstoupili dovnitř objektu, spatřili muže, který držel krátkou střelnou zbraň a tou mířil do prostoru, odkud vycházeli rodiče s dětmi z tanečního kroužku. Dotyčného vyzvali, aby upustil od svého protiprávního jednání. Na to muž reagoval tím, že se otočil a namířil pistoli přímo na strážníky, zareagoval až na druhou výzvu,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík a dodal, že vůči muži byly použity donucovací prostředky.

Zadržený pětačtyřicetiletý muž byl zjevně opilý, a tak skončil na záchytce. Podle policie nadýchal téměř dvě a půl promile. Kriminalisté následně zjistili, že v budově pracuje jako ostraha. Zbraň, kterou údajně ohrožoval vyděšené rodiče s dětmi, byla ve skutečnosti plynová pistole. Ta je na první pohled nerozeznatelná od skutečné.

Státní policie ale celý incident podává trochu jinak. Podle jejich vyšetřování prý opilý muž nemířil na rodiče s dětmi, ale na dva jedenadvacetileté mladíky. „Dva mladí muži se přišli do budovy najíst, pětačtyřicetiletý muž je chtěl z budovy vykázat, proto na ně namířil plynovou zbraň,“ popsala mluvčí Policie ČR Monika Kozumplíková s tím, že osmkrát trestanému muži sdělili kriminalisté podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za který mu hrozí trest až na dva roky vězení.

Na koho opilý muž ve skutečnosti mířil, tak musí objasnit pokračující výslechy. Kriminalisty zároveň bude zajímat, jak je možné, že člen ostrahy budovy byl na pracovišti pod vlivem alkoholu.

Tagy: