Velká uzeninová loupež: Muž ukradl více než 65 kilogramů masa. Hrozí mu vězení

Zloděj kradl maso v uzenářství

Zloděj v uzenářství

„Velkou uzeninovou loupež“ řeší policisté z Královéhradecka. O silvestrovské noci se do řeznictví v Dolanech vloupal neznámý muž. Pobral, co mohl, především zásoby masa, a zmizel. Zřejmě ale netušil, že ho celou dobu natáčí kamera. Vyšetřovatelé záznam zveřejnili a doufají, že pachatele někdo pozná.

Na záběrech z kamer je vidět muž, který do masny v Dolanech rozhodně nepatří. Vloupal se dovnitř, prochází prodejnou a prohledává kasu, pulty, chladící boxy. Není nijak maskovaný a na hlavě má výraznou čepici s dlouhou plandající tkanicí.

„Obracíme se na veřejnost s žádostí o pomoc se ztotožněním muže na videu, který se měl na Silvestra v době od půlnoci do půl šesté ranní vloupat a následně odcizit uzeniny z jedné z prodejen v Dolanech,“ uvedla královéhradecká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Škoda, kterou muž svým zlodějským nájezdem způsobil, přesahuje podle policie deset tisíc korun. A to už je opravdu hodně masa. Pokud bychom tuto částku přiřadili například k vepřové kýtě nebo kuřecím prsům, musel by odnosit zhruba 65 kilogramů masa. Zda ho měl kde uskladnit a co s ním udělal, to policie neví.

„Žádáme samotného muže, případně kohokoliv, kdo muže na záznamu pozná, aby se přihlásil na jakékoli policejní služebně, případně kontaktoval bezplatnou linku 158,“ dodala Majerová. Za vloupání do prodejny může jít neznámý nenechavec do vězení až na dva roky. Pokud o něm něco víte, můžete se obrátit i na e-mail redakce Krimi zpráv krimizpravy@iprima.cz.

Tagy: