Na síti Telegram draží nůž, kterým ruský policista uřízl ucho podezřelému z útoku v Moskvě

V on-line aukci je k mání nůž, kterým údajně bylo při zatýkání uříznuto ucho muže podezřelého z podílu na teroristickém útoku v koncertní síni Crocus City Hall nedaleko Moskvy. Skupina, která nůž nabízí, má silné vazby na ruskou neonacistickou scénu. Její součástí má být i policista, který osobně ucho odřízl, píše web Daily Mail.

Telegramový kanál ruské neonacistické skupiny „Topaz Says“ nabízí zakrvácený nůž, kterým bylo údajně uříznuto ucho Sajdakrami Račabalizoda, podezřelého z teroristického útoku u Moskvy, upozornil Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Mrtvá těla na frontě mají ještě letní uniformy. Sběrač padlých popsal obří ztráty Rusů

Na videích kolujících po sociálních sítích bylo vidět, jak do zadrženého Tádžika kopali, mlátili ho pažbou a nenechali jej vstát. Nakonec vzal jeden policista nůž a uřezal ležícímu ucho, které ho poté nutil sníst.

Nejedná se přitom o ojedinělou záležitost. Násilí a mučení je součástí zatýkání osob podezřelých z přípravy teroristického útoku, podotkl spolupracovník CNN Prima NEWS v Rusku Jiří Just.

Vyvolávací cena nože o délce zhruba 17 centimetrů nebyla určena. Má patřit právě příslušníkovi Federální služby bezpečnosti (FSB), jenž se na uřezání ucha přímo podílel, jeho jméno ale není známé.

Ve videu měl na rukávech nášivku s takzvaným Černým sluncem, populárním symbolem radikálně pravicových a neonacistických skupin. Oblíbil si jej například vrchní velitel SS Heinrich Himmler.

Na videu zachycený nůž je s největší pravděpodobností produktem ruského nožířství Kizlyar. Na e-shopu výrobce stojí 62 eur.

Teroristický útok v koncertní síni Crocus City Hall nedaleko Moskvy si vyžádal 137 obětí a 180 zraněných. Vyšetřování teroristického činu stále probíhá. První obvinění již padla.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zasáhli jsme další výsadkovou loď, hlásí Ukrajinci. Rusové ji zabavili při obsazení Krymu

Tagy: