Falešný chirurg na Slovensku při operacích prsou málem zabil několik žen. Teď míří k soudu

Soud na Slovensku rozplétá případ falešného plastického chirurga. Yassin Ghazi slíbil ženám nové poprsí, jeho pacientky ale málem zemřely a čelí vážným následkům. Obviněný bývalý lékař se k soudu nedostavil. Tvrdí, že o něm nevěděl a nemá peníze na právníka.

Pacientky doktorovi Ghazimu zaplatily za zákrok nemalé peníze. Netušily ale, že muž není tím, za koho se vydává.

ČTĚTE TAKÉ: Muž se u mateřské školy obnažoval a onanoval. Hrozí mu až tři roky vězení

Yassin Ghazi měl ambulanci na klinice v centru Bratislavy. Po skandálních zákrocích ji zavřel. Po letech měl muž stanout před soudem, to se ale nestalo. K jednání se nedostavil, prý se o něm dozvěděl pozdě a neměl peníze na právníka.

Státní zástupkyně ho obžalovala v sedmi bodech. Většina z nich se týká zákroků z roku 2016 a plastických operací prsou. Jedné ženě operoval pokleslá oční víčka a krk – i to dopadlo katastrofou. Jeho obětí se stal i muž, kterému vstříkl do nohy neznámou látku a lékaři mu pak museli část končetiny amputovat.

„V lokální anestezii provedl neodborný zákrok vložení prsního implantátu oběti, který trval přibližně osm hodin. Byl proveden bez přítomnosti lékařského asistenta a bez náležitých hygienických standardů. Během operace odešel za účelem kouření,“ řekla TV JOJ státní zástupkyně.

Podle obžaloby ženy během operace trpěly nesnesitelnou bolestí. Augmentaci podstoupily jen v lokální anestezii a při několikahodinových zákrocích byly plně při vědomí. Věřily lékaři, že se jedná o novou metodu. Jedna z žen vypověděla, že přišla na operaci s kamarádkou, která nakonec musela Ghazimu při zákroku asistovat, protože neměl k dispozici žádný personál.

Obviněný falešný plastický chirurg říká, že se chce slyšení zúčastnit. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu až osm let za mřížemi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Atentát na Fica nebyl terorismus, rozhodl slovenský nejvyšší soud. Bude se šetřit jako pokus o vraždu?

Tagy:
peníze zdraví Slovensko bolest lékař Bratislava soud státní zástupce soudní proces soudnictví trestná činnost TV JOJ trestná činnost, právo a spravedlnost zdravotní ošetření a postupy chirurgické operace