Drsná rodinná bitka v Nálepkovu: Létalo kamení i lahve. Masakr začal kvůli dceři, líčí žena

Na Slovensku se strhla rodinná bitka.

Sousedská bitka na Slovensku

Padesát členů rodiny se mezi sebou popralo ve slovenské obci Nálepkovo. Vyzbrojeni byli klacky, kameny a skleněnými lahvemi. Bitku měly vyprovokovat děti, které se koupaly v potoce. Konflikt nakonec museli vyřešit policisté.

Hádka začala kvůli dětem, které se koupaly v potoce. Podle obyvatel jednoho z okolních domů dělaly děti ve vodě nepořádek. Podle jiného svědka příbuzný jedno z dětí uhodil. To si nenechala líbit jeho matka a za chvíli už byla ozbrojená rodina nastoupená u příbuzných doma.

„Nechtěli jsme bojovat, ale oni v 50 lidech přišli na bitku. Rozbíjeli nám okna. Hned jsme vzali děti a utekli, protože jsme se báli,“ popsala Alena Horváthová, majitelka poničeného domu. „Po počátečním slovním konfliktu se počet zúčastněných osob zvýšil. Vzali si do rukou různé klacky, kameny a lahve a začali je po sobě házet,“ uvedla mluvčí policie v Košicích Lenka Ivanová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Seniora srazili na eskalátorech a obrali ho o důchod. S lupem se daleko nedostali

Obyvatelé domu, na který rodina zaútočila, utekli na dvůr. Několik klacků, lahví a kamenů dopadlo i do domu. „Masakr začal, protože jsem bránila svou dceru. Můj manžel není doma, je v Praze,“ řekla obyvatelka poničeného domu Silvie Bandyová.

Uklidnit skupinu dorazila dvoučlenná policejní hlídka. Té přijeli na pomoc i posily včetně psovoda. Zpacifikovat rozzuřený dav museli strážníci dokonce nadvakrát. „Jeden z útoků zasáhl také policistu, jeho zranění si vyžádala pouze jednorázové ošetření,“ sdělila Ivanová.

Lidé, kteří měli podle obyvatel házet kameny do oken, se hájí – podle nich předměty házely děti. „Byly to děti. Ne chlapi, ale děti to udělaly. Nechtěli jsme, aby se šli poprat. Chceme, abychom měli klid,“ popsala Darina Horváthová.

Majitelka utrpěla při rvačce menší zranění. Má roztržený ret a odřeninu na noze. Ošetření ale nepotřebovala. „V současné době policie vyšetřuje jedno oznámení o přestupku a pokračuje ve vyšetřování dalších okolností tohoto případu,“ sdělila Ivanová.

Tagy: