Seniora srazili na eskalátorech a obrali ho o důchod. S lupem se daleko nedostali

Důchodce s holí na eskalátoru

Dva muži přepadli seniora

Dvojice zlodějů se s vidinou snadno získaných peněz neštítila napadnout 85letého důchodce. V jednom z pražských obchodních center ho srazili na eskalátorech a z kapsy mu ukradli zhruba 20 tisíc korun v hotovosti, které si krátce před incidentem vybral z bankomatu, popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Příběh má ale šťastný konec, policisté pachatele dopadli nedaleko místa činu a finanční obnos seniorovi vrátili zpět.

Lupiči seniora zřejmě sledovali delší dobu a věděli, že má u sebe dost peněz. K útoku si zvolili obchodní centrum v pražských Strašnicích. „Na eskalátorech ho strčili a když upadl, potom ho okradli,“ sdělil štábu CNN Prima NEWS Daněk. „Když jsme byli asi v půlce, tak do mě vrazil, a já upadl. Rozmázl jsem se rovnou na tom eskalátoru,“ vylíčil napadený senior.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt na křtinách v Jesenském. Otec nepřežil rvačku, sousedka popsala hrůzu, v níž rodina žila

Během doby, co vstával, mu jeden z dvojice sáhl do kapsy a z peněženky sebral zhruba dvacet tisíc korun. „Peněženku mi znovu strčil do zadní kapsy, takže jsem o tom ani nevěděl,“ doplnil senior. Kvůli utrženým zraněním ho museli ošetřit lékaři, podle policejní tiskové zprávy musel podstoupit chirurgický zákrok. Naštěstí to byl chodníkový eskalátor, pokud by pachatelé na důchodce zaútočili na jezdících schodech, událost by mohla skončit i tragicky.

S lupem se nedostali daleko

Spravedlnost se naštěstí brzy dostala ke slovu. Pachatelé se svým lupem ušli jen několik desítek metrů od obchodního domu ke stanici metra Skalka. Tam si jich všimla policejní hlídka. „Podle popisu se rozjelo pátrání a policisté z hlídkové služby muže zadrželi. Nalezli u nich i kradené peníze,“ uvedl Daněk.

Pachatelé nyní míří k soudu, hrozí jim až dva roky vězení. Bude záležet, jak jejich bezohledný čin zhodnotí soudce. „Jsem překvapený. Myslel jsem, že se to potáhne,“ zhodnotil rychlou policejní práci přepadený muž.

Tagy: