Po propuštění z vězení osahával na Sokolovsku dívky. Za pokus o znásilnění mu hrozí 10 let

Sokolovský soud ve čtvrtek poslal do vazby 38letého muže, který se podle policistů pokusil znásilnit ženu a další dívky obtěžoval. K incidentům došlo jen pár dní poté, co vazební věznici opustil. Recidivistovi teď hrozí 10 let za mřížemi.

Muž pouta na rukou a doprovod policejní eskorty dobře zná. Za pokus o znásilnění už ho soud do vězení dříve poslal. Jeho trestní minulost je ale mnohem bohatější. Teprve před týdnem opustil vazební věznici, kde byl kvůli jiné trestné činnosti.

Z pobytu za mřížemi se ale příliš nepoučil. Stačily tři dny svobodě a policisté ho hledali znovu. „Na tísňové lince jsme přijali oznámení od dvou dívek, které měl nezávisle na sobě obtěžovat jim neznámý muž. Dívky měl oslovit a přitom držet v ruce své přirození a masturbovat,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Nezletilé dívky muži utekly, policisté po něm začali okamžitě pátrat. Pár hodin od prvního oznámení policejní linku 158 vytočily další dvě dívky s ještě horším zážitkem. Jednu z nich měl muž pronásledovat až do paneláku a na chodbě ji měl začít osahávat. „Poté, co dívka začala hlasitě volat o pomoc, muž svého jednání zanechal a z domu utekl,“ doplnil Kopřiva.

Na ulici si měl ale prakticky okamžitě najít další oběť. Znovu se před ní podle obvinění obnažoval. Sedmnáctiletá dívka chtěla utéct, jenže uklouzla na náledí. „Toho se měl muž snažit využít a na zemi začal dívku osahávat. Dívka se měla bránit a muže několikrát udeřit do oblasti hlavy,“ uzavřel Kopřiva. Až potom z místa utekl. Policisté ho následně zadrželi, vyslechli a obvinili kvůli pokusu o znásilnění, pohlavního zneužití a výtržnictví. Hrozí mu deset let za mřížemi.

Je možné, že policisté trestní stíhání ještě rozšíří. Podle informací CNN Prima NEWS se na ně totiž obrátila další dívka, která má s mužem podobnou zkušenost – tentokrát z vlaku. Je proto možné, že muž obtěžoval i další ženy, které se zatím na policisty neobrátily.

Tagy: