Na Štědrý den to bude hodně klouzat, varují meteorologové. Kde by mělo sněžit?

Uklouznutí na ledu

V Česku bude v příštích dnech mrznout. V noci mohou teploty klesnout až k -10 °C. Meteorologové navíc varují před ledovkou, která hrozí i na Štědrý den. V pátek se místy čeká i sněžení.

Ve středu bude jasno až polojasno. Odpoledne a večer začne od západu částečně přibývat oblačnost. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na -3 až 1 °C. Na horách v tisíci metrech nad mořem teploty dosáhnou kolem -7 °C.

Čtvrteční počasí očekávejme zatažené až oblačné. Odpoledne se od západu místy objeví občasné sněžení. To začne v jihozápadní polovině území v polohách pod tisíc metrů nad mořem přecházet v déšť, i mrznoucí. Později se bude v jihozápadní polovině místy, ojediněle i jinde, vytvářet ledovka. Nejnižší noční teploty klesnou na -4 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti až na -10 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou -3 až 1 °C a večer na jihozápadě až 4 °C. Ve Slezsku povane čerstvý jihozápadní vítr o síle 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Počasí na Štědrý den

V pátek počítejme se zataženým až oblačným počasím. Místy se vyskytne občasný nebo mrznoucí déšť. Zpočátku se na východě většinou objeví srážky sněhové. Místy se také bude vytvářet ledovka. Nejnižší noční teploty dosáhnou 1 až -3 °C, v jihozápadní polovině kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C, na východě kolem 3 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno. Místy se objeví občasný déšť a na severu nad 800 metrů nad mořem sněžení nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 5 až 9 °C, na východě dosáhnou kolem 4 °C.

Nedělní počasí očekávejme zatažené až oblačné. Místy se vyskytne občasný déšť a na severu nad 900 metrů nad mořem sněžení. Nejnižší noční teploty dosáhnou 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 2 až 6 °C.

Od pondělí do středy počítejme se zataženým až oblačným počasím. Místy se vyskytne občasný déšť. Na horách a pak v závěru období bude ve všech polohách sněžit. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až -1 °C, v závěru období na 1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 až 6 °C, v závěru -1 až 3 °C.

Tagy: