Tornádo zabilo teprve dvouměsíční holčičku. Zdrcení rodiče o tragédii promluvili

Tornádo v Kentucky si vyžádalo téměř 80 obětí, včetně dvouměsíčního miminka. Malá Oaklynn Koonová podlehla svým zraněním v nemocnici, podle lékařů mohla prodělat mrtvici. O smrti dcerky informovali zdrcení rodiče.

Rodina Koonových zažila podle svých slov v noci na sobotu noční můru. Silné tornádo je podle amerických webů doslova „poslalo do vzduchu“, skončili nakonec na zahradě svých sousedů.

Dvouměsíční Oaklynn byla v tu chvíli připoutaná v autosedačce. Celá rodina se snažila najít útočiště v koupelně. Přesto, že se jim podařilo přežít, měli mnoho zranění. I proto potřebovali lékařskou péči. Oaklynn spolu se starším bratrem Dallasem nakonec museli do nemocnice. Staršího syna hned v neděli propustili.

„Nevypadá to vůbec dobře, lidi. Přístroje ji udržují při životě. Hlava jí pořádně otekla. Nemá žádnou aktivitu. Jsem v šoku, mám úplně rozbité srdce. Milujeme tě, Oakie,“ uvedli rodiče na Facebooku jen několik hodin před potvrzením její smrti.

Oh lord please be with us. My moms house is gone. We was in the bathroom and we all went flying and ended up way on the...

Posted by Douglas N Jackie Koon on Saturday, December 11, 2021

Přesto, že se lékaři snažili dvouměsíční Oaklynn udržet při životě, svým zraněním v pondělí ráno podlehla. Děvčátko mohlo prodělat mrtvici. Smutnou zprávu oznámili zdrcení rodiče Douglas a Jackie. Stala se tak jednou z nejmladších obětí ničivých tornád v Kentucky. „Alespoň vím, kdo na tebe bude tam nahoře za mě dohlížet. Můj táta. Bože, tohle mi připadá jak špatný sen,“ napsala její matka v příspěvku, v němž ukázala drobnou ruku své dcery.

Série tornád udeřila v centrální části Spojených států v noci na sobotu a jen v Kentucky má nejméně 74 potvrzených obětí. Dalších 14 mrtvých hlásí okolní státy Illinois, Tennessee, Arkansas a Missouri. Více než sto lidí je nadále pohřešováno. Oblast by měl navštívit i americký prezident Joe Biden.

Očekává se, že počet obětí bude narůstat. Úřady pohřešují 109 osob, konečný počet obětí podle něj možná nebude k dispozici ani za týden. Tamní guvernér dodal, že se bezpochyby jedná o nejhorší zkázu, kterou kdy tornáda v Kentucky přinesla.

Tagy: