Na střechu hotelu v Liberci vylezl nahý muž a křičel o pomoc. Hasiči museli použít plošinu

Na střeše hotelu v centru města se pohyboval nahý muž.

Dramatický zákrok mají za sebou policisté v Liberci. Na střeše hotelu v centru města se pohyboval nahý muž a křičel o pomoc. Hrozilo, že každou chvíli spadne dolů z výšky několika desítek metrů. Život mu na poslední chvíli zachránil jeden z policistů.

První volající se na tísňovou linku ozval ve čtvrtek v 19:40 a po něm následovali další. Muž vlezl do věžičky secesního hotelu a lidé se báli, že skočí. „Křičel jen: ‚Pomoc, pomoc!‘ To bylo všechno, čemu se dalo rozumět, vypadal jako zfetovaný,“ popsal očitý svědek Jan Růžička, host kavárny v přízemí, kudy se nahý muž do budovy dostal.

Prošel prý beze slova mezi zaskočenými hosty směrem ke schodišti vedoucímu do vyšších pater hotelu. O chvíli později už byl nahoře. „Vzhledem k informacím, které jsme měli bezprostředně po oznámení, bylo zřejmé, že muž by si mohl způsobit nějaká zranění, případně by se mohl pokusit ohrozit vlastní život. Bylo zřejmé, že zákrok nesnese odkladu,“ uvedl mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Nejbližší hlídka byla během chvíle na místě, policisté vyběhli nahoru a snažili se muže přesvědčit, aby šel od výklenku, ze kterého mohl snadno vypadnout. Jenže naháč, který předtím volal o pomoc, o ni najednou vůbec nestál a naopak začal přelézat přes okraj. „Už byl přehnutý přes výklenek, když ho policista chytil kolem pasu a vtáhl ho dovnitř. To bylo štěstí, protože jinak už by letěl dolů,“ tvrdí očitý svědek.

Muž, který byl podle svědků zřejmě pod vlivem drog, měl ale velkou sílu. Policistům trvalo poměrně dlouho, než ho odtáhli od výklenku do bezpečí. „Vynikající prací zasahujících policistů se muže podařilo zpacifikovat,“ chválí své kolegy policejní mluvčí. Na místo už mezitím mířili záchranáři a hasiči s plošinou. „Muž byl středně těžce zraněný, byl zmatený, nespolupracoval, takže jsme požádali hasiče o pomoc s transportem, aby to bylo bezpečné,“ řekl mluvčí záchranné služby Michal Georgiev.

Podle Jana Růžičky, který zákrok na věži z náměstí pozoroval, museli záchranáři muže nějak zklidnit. „Podle mě ho nějak uspali, protože před tím nahoře řádil, byl úplně mimo, a když ho sundávali dolů na nosítkách, tak se nehýbal,“ spekuloval svědek.

Muž skončil v nemocnici. Jak se zcela nahý dostal na střechu, zatím není jasné. Podle informací CNN Prima NEWS mělo jít o příbuzného někdejší zaměstnankyně hotelu, který to uvnitř dobře znal. Policisté zvažují, zda ho obviní a případně z čeho. Nejpravděpodobnější variantou je výtržnictví.

Tagy: