Na střeše domu čekala dívka se svou starou fenkou pět hodin na pomoc

Sedmnáctiletou dívku Chloe Adams vyhnala povodeň z domu. Vše bylo pod vodou a jediná možnost, kde počkat na záchranu, bylo doplavat na sousedovu střechu. Chloe ale potřebovala zachránit i svou kamarádku z dětství –⁠ fenku Sandy. Jelikož už je stará a voda byla studená, musela vymyslet, jak ji na střechu dostane.

Chloe byla u své babičky v Kentucky a minulé úterý se probudila do noční můry. Všude byla voda. Dívka byla v domě sama, jen se svou věrnou fenkou Sandy.

Chloe věděla, že musí z domu, aby se zachránila, ale přemýšlela, jak v bezpečí přepravit svou starou fenku. „Měla jsem obavy, že ji ve vodě ztratím, položila jsem ji na chvíli do vody, abych viděla, zda bude plavat, ale neplavala. Musela jsem najít něco, co by mi ji pomohlo bezpečně přenést přes vodu,“ řekla Chloe americkému webu CNN.

Mladá dívka tak pohotově vzala plastovou nádobu, do které se fenka vešla a plavala s ní na protější střechu, což byl dům jejího strýce. „Věděla jsem, že plavat ve studené a tak hluboké vodě je nebezpečné, ale cítila jsem, že nemám na výběr,“ svěřila se.

As fast-moving floodwaters swept through her Kentucky town, 17-year-old Chloe Adams wasn't about to leave her beloved...

Posted by FOX 13 News - Tampa Bay on Monday, August 1, 2022

Na záchranu pak se svou čtyřnohou kamarádkou čekala dlouhých 5 hodin, protože záchranáři měli plné ruce práce. Po rozsáhlých deštích přišly povodně, při kterých přišlo o život nejméně 25 lidí. Chloe se Sandy měly štěstí, zachránila je nakonec rodina. Na kajaku pro ně dojel Chloin bratranec Larry, který je dostal do bezpečí, kde na ně čekal zbytek rodiny.

„Moje srdce patří všem ostatním lidem, kteří ztratili a trpěli mnohem víc než já v této strašlivé zkáze. Přišli jsme o vše, vše kromě toho, na čem záleží nejvíc,“ dodala statečná dívka.

Tagy: