Na tomhle kole to bude jízda! I bez pneumatik

Na každé půdě najdete alespoň jedno zbytečné kolo. Tak si z něj udělejte fotokolo! Budete mít prostor, kam pověsit fotky a podle libosti je střídat. Navíc i kolu můžete dát vzhled podle libosti – nejrůznější barvy a doplňky z něj udělají stylovou a neobyčejnou dekoraci, která ozvláštní každý interiér i exteriér.

Na výrobu fotokola budete potřebovat:

  • rám z jízdního kola, kočárku nebo čehokoli jiného, bez pneumatiky
  • silný přírodní provaz
  • barvu ve spreji
  • dřevěné kolíčky
  • fotky

Kolo si nejprve očistěte. Na pomoc si vezměte ocelový kartáč nebo brusnou houbičku. S kartáčem vám to ale půjde mnohem lépe. Pak setřete vzniklý prach suchým hadříkem.

Do rámu potom naneste tavnou pistolí lepidlo a vlepte do něj silný přírodní provaz. Jednoduše pak dřevěnými kolíčky připevněte fotky do výpletu.

Další možnou variantou je použití barvy. Nejlepší bude ta ve spreji. Kolo položte na podložku a výplet i rám barvou nastříkejte. Stejnou barvou vezměte i kolíčky. Můžete si ale s barvami vyhrát a kolo nastříkat jinými barvami než kolíčky. Kolíčky taky můžou mít každý jinou barvu. Stejně tak i kolo může být v několika barvách. Fantazii se meze nekladou. A vyladit si ho přesně do místa, kde ho později pověsíte.

Do zdi připevněte skoby a kola můžete zavěsit. Obzvlášť se v nich budou vyjímat černobílé fotky.

Jízdní kola nebo jen různá kola ale můžete využít i na mnoho dalších způsobů. Z celého kola může být originální stojan na květiny nebo jiné dekorace, doma i venku.

Chybí vám doma stylové hodiny? Pak můžete rám kola použít i k tomu. Pořiďte vhodně velký hodinový strojek s ručičkami a také několik číslic. Nemusí jich být hned dvanáct. Vystačíte si klidně se čtyřmi základními – 3, 6, 9 a 12. Strojek upevněte do středu a číslice přilepte na správná místa po obvodu.

Další možností je využít kolo jako základ pro lapač snů. Výplet můžete různě proplést různými přízemi a bavlnkami a zavěste na něj stužky a provázky ozdobené korálky a peříčky. Bude se pak vyjímat na zahradě i doma.

Kola pak můžou sloužit i jako univerzální věšák na všechno možné – stačí ho zavěsit a omotat ho světýlky, navěsit na něj háčky a umístit ho do kuchyně na nádobí nebo pánve. V zahradě pak bude sloužit jako opora pro pnoucí rostliny, pokud jich pověsíte několik nad sebe. Nebo jako nízký plot kolem záhonku.

Tagy: