Na vnitru jsou blbí, líní a neschopní lidé, opřel se do ministerstva bývalý šéf Langer

360° 10.11.2021

Na ministerstvu vnitra jsou blbí, líní a neschopní lidé. K otázce digitalizace to v pořadu 360° na CNN Prima NEWS prohlásil exministr vnitra Ivan Langer z ODS. Podle něj je uplynulých 10 let důkazem toho, jak se dají nastartované projekty zničit pouze tím, že se nic nedělá.

V Česku nedávno proběhly parlamentní volby. V budoucnu už bychom mohli volit z pohodlí našeho domova – elektronicky. „Myslím si, že úplně stoprocentní to nikdy nebude, ale že třeba dosáhneme 95 procent. Bude to možné za 6 let,“ zdůraznil Ondřej Profant (Piráti).

Na ministerstvu vnitra je digitalizace podle Profanta úplnou Popelkou. „Je to poslední agenda, nikoho to nezajímá a téměř to vypadá, že za to nikdo není zodpovědný,“ řekl Profant. „Je to ovlivněno personáliemi posledních tří vlád. Pokud by se o to ministři zajímali, měli kvalifikované náměstky a celé ministerstvo by spolupracovalo, vypadalo by to jinak,“ dodal Profant.

„Uplynulých 10 let je ukázkou toho, že věci, které byly nastartovány, se dají zničit jenom tím, že se nic nedělá,“ souhlasil Langer. „Nejvýznamnější počin, který byl učiněn za posledních 10 let, což byl zákon o právu na digitální služby, vůbec nebyl iniciativou vlády a ministerstva, ale poslanců. To, že někde jsou blbí, líní a neschopní lidé už několik let, ještě neznamená, že máme dělat změnu, která je k horšímu,“ reagoval Langer.

Tagy:
digitalizace ODS CNN Prima NEWS Piráti ministerstvo vnitra Česká pirátská strana vláda Česko Ondřej Profant bývalý ministr vnitra 360° Popelka Ivan Langer Ministerstvo vnitra České republiky Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky