Na výsluní jsem se necpala, Vašek Klaus v naší třídě věděl všechno líp, říká Filipovská

Pavlína Filipovská

7 pádů Honzy Dědka (14) - upoutávka

Zpěvačka, herečka a moderátorka Pavlína Filipovská v pátek slaví své osmdesátiny. Proslavilo ji především účinkování v divadle Semafor v 60. letech. Některé její hity jako Včera neděle byla, Proč se lidi nemají rádi či Kapitáne, kam s tou lodí si lidé pouští dodnes.

Filipovská působila také v divadlech Apollo a Rokoko a zazářila i v několika písničkových soutěžích. V hitu s názvem Nej, nej, nej vytvořila oblíbený tandem s Josefem Zímou. Její první popovou písničkou se stal hit Včera neděle byla. K němu byl také natočen videoklip. „Oční linky jsem si tehdy malovala krémem na boty Botas. To drželo úžasně, a ještě se i blýskalo, byly holky, které se ani na noc neodličovaly, jelikož to nestálo za to. Byl to geniální krém, už není,“ zavzpomínala herečka v pořadu 7 pádů Honzy Dědka na Primě.

Od 70. let se dcera slavného herce a dabéra Františka Filipovského začala uplatňovat jako televizní a rozhlasová moderátorka. Televize jí přinesla řadu příležitostí, například v seriálu Píseň pro Rudolfa III. či Bejvávalo. Zaujala v seriálu Babiččina krabička, který s nadhledem inscenoval šlágry uplynulých desetiletí. Jako moderátorka natočila několik desítek Dostaveníček s režiséry Zdeňkem Podskalským a Ivem Paukertem.

Pražskou rodačku na divadelní fakultu nepřijali, a tak herectví a zpěv studovala soukromě. Během studií se prý nikdy nesnažila „cpát se na výsluní“. „Já byla ráda za dvojčičku. Říkala jsem si, že stačí prolézat. To u nás ve třídě ani nešlo, to místo obsadil Vašek Klaus, se kterým jsem chodila do jedné třídy. On věděl všechno líp než ten vyučující,“ řekla Filipovská.

„Vašík seděl v poslední lavici, chtěl, aby měl klid. A protože už měl nastudováno, tak se tam upřímně nudil. Koukal na vyučujícího a myslel si své. On ale opravdu věděl. Kolektiv ho vlastně ani moc neznal, abych pravdu řekla. Seznamovali jsme se až na maturitním mejdánku,“ vyprávěla oblíbená herečka a moderátorka.

Oslavu jejích narozenin pro ní přichystal ve své talk show 7 pádů moderátor Honza Dědek. Rozhovor s ním a Pavlínou Filipovskou sledujte v úterý 1. června ve 21:35 na Primě. Kromě oslavenkyně vystoupí také herci Marek Lambora a Michal Isteník a podnikatel Pavel Hrstka.

Tagy: