Nacher: Konkurenti kádrují, hledají „vládní“ shodu. Přitom se obsahově shodneme s ODS

K věci (926)

Volby zjevně nebyly o komunálních tématech, vítězná koalice v Praze hledá shodu na vládním půdorysu, kritizoval Spolu kandidát opozičního hnutí ANO na pražského primátora Patrik Nacher. Podle něj by měli politici hledat spíše shodu v obsahu, uvedl v pořadu K věci. Narážel tím na vítěznou ODS.

„Koalice Spolu se rozhodla k jednání oslovit subjekty na základě vládního půdorysu, což jen ukazuje, že to není o komunálních tématech. Místo hledání obsahové shody se hledá shoda na vládním půdorysu,“ kritizoval povolební vyjednávání Nacher.

Koalice ODS, TOP 09 a KDU-ČSL totiž ovládla Prahu. Druhý největší počet hlasů získalo ANO, třetí zůstali Piráti. „Počkáme si na výsledek a na to, jestli jednotlivým subjektům, které před volbami byly svalnaté, vydrží kádrování kandidátů konkurence i po volbách,“ pokračoval Nacher s tím, že on si nyní „naordinoval trpělivost“.

Uskupení Praha sobě odmítám

V pořadu K věci podotkl, že on sám během voleb nikoho nekádroval, a to ani v předvolební debatě na CNN Prima NEWS. „Z hlediska obsahu a personálií bych rád jednal se všemi kromě Prahy sobě,“ přiblížil dále svou představu.

Narážel tak na fakt, že zatímco ODS bude v programu hledat shodu s Piráty nebo třeba Starosty, s hnutím ANO mají občanští demokraté podobné priority. Komunální volby v Praze ovládla koalice Spolu v čele s Bohuslavem Svobodou (ODS).

Nacher také kriticky zmínil, že do povolebních jednání zasahují i celostátní lídři stran. „Evidentně to tak vypadá. Příkladem je předseda Pirátů Ivan Bartoš, který z centrály zasahuje i do menších měst. Vidím v tom dvojí metr, kdyby to dělal předseda ANO Andrej Babiš, byla by to strana jednoho muže,“ uvedl Nacher.

Ve vysílání CNN Prima NEWS dodal, že je rád za výsledek, který ve volbách předvedli. „Udělali jsme maximum, byla to jedna z nejlepších a nejintenzivnějších kampaní. Mrzí mě ale, že výsledek nezačínal dvojkou, zasloužili bychom si to. Přemýšlím, co se dalo udělat jinak,“ uzavřel Nacher.

Pořad si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: