Vražda malé Rose otřásla Francií. Tělo našli v pytli na odpad, věk zadrženého udivuje místní

Francií otřásla vražda teprve pětileté dívenky. V malé obci na severovýchodě země ji našli v pytli na odpadky, policisté po ní pátrali pouhou hodinu. Strážci zákona už zadrželi patnáctiletého chlapce, který může mít vraždu na svědomí. Jen den před smrtí Rose lákal k sobě domů desetiletou holčičku.

Malá obec na severovýchodě Francie už nikdy nebude jako dřív. V úterý v Rambervillers našli zavražděnou pětiletou Rose – její tělo bylo v jednom z domů v pytli na odpadky. Matka zmizení dítěte nahlásila kolem 15:00, již hodinu nato ji našli mrtvou.

„Na světě není nic, co by mi pomohlo od bolesti. Nic mi nevrátí moji malou holčičku,“ plakala Bianca, matka dívenky. Měla si hrát venku, čekala na kamarády. Pak už se ale mamince ztratila z očí. V pětitisícovém Rambervillers se rozjelo pátrání. Jeden z místních chlapců nejprve policii udal špatný směr, pak ale sám zavolal policisty k sobě domů. Holčičku našli jen asi 300 metrů od jejího bydliště.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzný nález v domě: Policie našla pět mrtvých. Byli mezi nimi kojenec i svázaná žena

„Objevil se tu před několika týdny, jednu dobu byl v léčebně. Snažil se k sobě lákat malé děti. Byl v tom sexuální podtext,“ líčil médiím Jean-Pierr Michel, starosta Rambervillers. Podle místní policie má 15letý mladík psychické problémy. K sobě domů měl v pondělí lákat i desetiletou dceru jednoho ze sousedů.

„Vraceli jsme se z nákupu a dcera mi řekla, že jí jeden mladý muž nabízel koťátko. Když ho chtěla vidět, tak jí řekl, že ho má doma. A to se dcera lekla a nechtěla s ním jít,“ líčil Nourdine, otec dívky. Její strach jí možná zachránil život. O problémech chlapce se prý v obci vědělo, strážníci se na něj snažili dávat pozor.

„Určitě má nějaké psychické problémy, když si nechával kolo před domem, mluvil na něj. Říkal mu třeba: ‚Tady počkej, vrátím se za pět minut.‘ Jsme všichni v šoku, je to ještě kluk. Že by provedl něco takového, jsme nečekali,“ dodala sousedka Virginie. Policisté už chlapce zadrželi. Čeká se na pitvu. Podle francouzských médií se k činu nepřiznal.

Tagy: