Náhoda, či rodinné prokletí? Děsivé informace o pilotce letadla, které se zřítilo v Nepálu

Některé náhody jsou opravdu neuvěřitelné. Jedna z nich se týká Anju Khatiwadaové, kopilotky letadla, které se v neděli zřítilo při přistávání u nepálského města Pokhara. Její manžel Dipak Pokhrel totiž před 16 lety stejně jako ona zahynul při pádu letadla, ve kterém byl navíc rovněž kopilotem.

Nedělní pád letadla u města Pokhara je nejhorší leteckou katastrofou v Nepálu za posledních 30 let, zahynulo při ní všech 72 osob na palubě. Mezi členy posádky byla také Anju Khatiwadaová, kterou podobná tragédie zasáhla již před 16 lety.

V roce 2006 se totiž zřítilo letadlo s jejím manželem Dipak Pokhrelem, které převáželo jídlo do města na západě Nepálu. Nikdo z devíti lidí na palubě pád nepřežil. Khatiwadaová zůstala sama pouze s dcerkou.

Byla to právě tato tragédie, která ji přiměla k práci v letectví. „Byla to odhodlaná žena, která si stála za svými sny a plnila sny svého manžela,“ řekl britskému serveru BBC příslušník její rodiny. Její zármutek jí prý byl motivací.

Khatiwadaová byla jednou z šesti pilotek, které létaly pro společnost Yeti Airlines. „Byla řádnou kapitánkou letecké společnosti, která prováděla sólové lety,“ řekl BBC tiskový mluvčí letecké společnosti Sudarshan Bartaula. Pilotka, která nalétala až 6 400 hodin, prý byla „odvážná žena“.

Tagy: