Děsivá nehoda vlaku plného dětí na Liberecku: Záběry ukazují, jak smetl náklaďák na přejezdu

Srážka vlaku s náklaďákem u Liberce

Kamera zachytila srážku náklaďáku s vlakem u Liberce

Děsivou nehodu na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou na Liberecku zachytila kamera. Ve zničeném osobním vlaku, který narazil ve velké rychlosti do nákladního auta s bagrem na přívěsu, cestovali i žáci 4. třídy základní školy. Celkem utrpělo zranění 21 cestujících.

Na záběrech je zřetelně vidět, jak tahač s přívěsem vyjíždí ze dvora společnosti, která se specializuje na zemní práce a demolice, a vjíždí na přejezd. Na návěsu veze bagr. Zdá se, že výstražné světlo nesignalizuje žádné nebezpečí. Když už je vůz téměř za železničním přejezdem, vyřítí se ze zatáčky vlak, který nemá šanci včas zastavit a dochází ke srážce.

ČTĚTE TAKÉ: Venčení psa skončilo tragédií, 11letého Matěje smetl rychlík. Byl pro nás vším, truchlí rodina

Ve vlaku cestovalo 65 lidí, z nichž 21 utrpělo zranění. U devíti z nich bylo označeno za středně těžké. Nepotvrdily se původní informace o těžce raněných. Liberecká nemocnice kvůli většímu počtu zraněných vyhlásila traumaplán nejnižšího stupně. Celkové škody vyčíslila Drážní inspekce na 1,6 milionu korun.

Policie nehodu vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení. „Bude nás zajímat, zda bylo před nehodou signalizační zařízení v činnosti. Čekáme na vyjádření Drážní inspekce,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková.

„Signalizace nefunguje, jak má. Sám jsem několikrát viděl, jak nesvítila, nebo naopak blikala, když nic nejelo. Mám svědectví od lidí, kteří tvrdí, že projeli a těsně za nimi vlak, přitom žádná světla, žádné zvonění. Teď po nehodě jsem mluvil s řadou svědků. Někteří říkají, že bylo všechno v pořádku, jiní, že nic nesvítilo. Uvidíme, jak dopadne vyšetřování. V každém případě mě moc mrzí, co se stalo. Jsem rád, že to skončilo jen lehčími zraněními a že všichni budou v pořádku,“ uvedl majitel firmy Petr Ressel pro CNN Prima NEWS.

Na tomto železničním přejezdu nešlo o první nehodu. Vlak se tu s náklaďákem stejné firmy srazil už před 13 lety.

Tagy: