Náklaďák na Vysočině zdemoloval policejní auto. Tři lidé skončili v nemocnici

Řidič nákladního vozidla dostal smyk a narazil do policejního auta. Pak vozidlo vyjelo mimo silnici a převrátilo se do příkopu. Při nehodě utrpěli zranění dva policisté i řidič náklaďáku. Silnice I/23 je kvůli zásahu složek IZS v místě neprůjezdná.

Na silnici I. třídy mezi Kralicemi nad Oslavou a Náměští nad Oslavou, hlavním tahem ve směru z Třebíče na Brno, došlo k dopravní nehodě. Nákladní vozidlo tu dostalo smyk, narazilo do služebního auta Policie ČR a přirazilo ho na svodidla. Pak náklaďák vyjel mimo komunikaci a převrátil se do příkopu.

Provoz na silnici se podařilo obnovit kolem poledne. Policie původně informovala pouze o dvou zraněných. Podle mluvčího zdravotní záchranné služby Petra Janáčka jsou všechna tři zranění lehká.

„Ve služebním vozidle cestovali v době nehody dva policisté, kteří byli zařazeni v rámci výkonu služby do opatření na kontrolu dodržování volného pohybu osob mezi okresy. Policisté přejížděli na jiné kontrolní stanoviště," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na Vysočině od rána sněžilo, v kraji se stalo několik dopravních nehod, ve Vyskytné na Pelhřimovsku se převrátil kamion, u Slavic na Třebíčsku se srazila dodávka s osobním autem.

Tagy: