Plzeň obchází strach ze sadistického vraha. Místní bezdomovci se bojí, že jsou další na řadě

Plzeňští bezdomovci nyní mají strach ze sadistického vraha, který zřejmě rozporcoval muže, jehož tělo bylo před týdnem nalezeno v Berounce. Oběť totiž pocházela z jejich řad, někteří z nich ho i znali. Obávají se proto, že se na ně agresor zaměří. Policie po něm stále pátrá.

Vyšetřování ukázalo, že Vladimíra L. nejspíše někdo sadisticky zavraždil – uřízl mu hlavu, genitálie, zohavil ho hlubokými ranami po celém těle a pobodal na břiše. Tělo poté hodil do řeky Berounky, kde ho později nalezli náhodný kolemjdoucí.

Proč muž zemřel, policie zatím neví, k probíhajícímu vyšetřování se nechce blíže vyjadřovat. „Na místě pracovali policejní psovodi a potápěči, přizván byl i soudní znalec. Nařízena byla pitva. Více k případu v tuto chvíli nebudeme říkat,“ sdělila webu iDnes.cz policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Místní bezdomovci ale mají strach, protože šlo o jednoho z nich. Slováka znali, přezdívali mu Čobol. „Vláďa samozřejmě chlastal, fetoval, ale byl bezproblémový,“ popsal webu jeden z jeho přátel. Místní lidé bez domova se po tomto případu bojí, aby se na ně vrah nezaměřil. „Mám dveře do garáže zatarasené, máme psa, a jakmile by se cokoliv dělo a někdo se třeba dobýval dovnitř, popadnu první, co budu mít po ruce, a umlátím ho. Je mi to jedno,“ řekl další z mužů.

Podle všeho je vrah sadista. „Určitě tam bude nějaký sadistický sklon, a to silný. Někde v tichosti někoho pomaličku rozřezávat – to není ani u běžných sadistů zvykem,“ uvedl pro CNN Prima NEWS psychoterapeut Miroslav Jirman. „Není to jednorázová akce, kdy v nějaké agresi nebo afektu udeří, ale tohle je připravený čin,“ doplnil.

Nejde o prvního mrtvého bezdomovce

Bezdomovci navíc připomněli, že se nejedná o první případ, kdy někdo z jejich řad záhadně zemřel. Loni v srpnu byl bez známek života nalezen asi 60letý muž bez domova. Policie to ale za vraždu nepovažuje. „Cizí zavinění nebylo zjištěno a vše nasvědčuje přirozenému úmrtí,“ uvedl web Krimi-Plzeň.

Web Deník.cz pak upozornil, že to není poprvé, co bylo v Berounce nalezeno zohavené mrtvé tělo. V prosinci v roce 2010 byla ve vodě objevena lidská ruka a o měsíc později noha. Tento případ byl nicméně vyšetřen a uzavřen, vrah si ve vězení odpykává 15letý trest.

Tagy: