Namísto strávníků usazuje plyšové pandy. Restauratér protestuje proti lockdownu

Majitel frankfurtské restaurace pořádá tichý protest proti lockdownu v Německu. Ke stolům v zařízení usazuje namísto lidí plyšové pandy. Světla v restauraci má rozsvícené po celý den i noc a plánuje v tom pokračovat, dokud se vládní nařízení v zemi nerozvolní a on bude moci znovu otevřít.

„Chtěli jsme do naší restaurace vrátit trochu života,“ řekl Guiseppe Fichera, manažer restaurace Pino. Stovka plyšových hraček označovaných jako pandy „Panda-Mic“ je usazena u stolů a baru, některé před sebou mají dokonce lahve s pivem Corona, uvedl web Reuters.

„Je to tichý protest a nabídka pro naše hosty,“ pokračoval Fichera. Kdokoliv si totiž může jednu z pand odkoupit a podpořit tím podnik v koronavirové krizi. Stocentimetrová panda stojí v přepočtu necelé čtyři tisíce korun, v ceně je zahrnuta i košile restaurace a poukaz do restaurace v hodnotě asi 650 korun.

Fichera dále dodal, že rozsvícená světla po celý den i noc nechá do doby, než se vládní opatření rozvolní. Zatím budou kolemjdoucím nabízet velice kuriózní pohled.

Ve středu 25. listopadu se němečtí politici domluvili na prodloužení listopadového lockdownu, který začal 2. listopadu, do 20. prosince. Kvůli tomu budou v zemi i nadále uzavřeny bary, restaurace a zábavní podniky jako kina a divadla. Naopak školy a obchody zůstávají otevřeny. Vánoční prázdniny ve školách však začnou již 19. prosince.

Ani přes mírné uvolnění některých vládních nařízení, které se týká například scházení rodiny o vánočních svátcích, však německá kancléřka Angela Merkelová poslance varovala, že nemůže od ledna přislíbit velké rozvolňování. Naději v konec pandemie dávají podle kancléřky vakcíny, které by mohly být brzy schváleny. „Vidíme světlo na konci tunelu,“ dodala.

Tagy: