Rozhodnutí vlády je bramboračka. Otevřel bych znovu, říká majitel restaurace Šeberák

Majitel podniku Šeberák

Rozhovor s Jakubem Olbertem

Neměnil bych, otevřel bych i přes zákaz znovu. Ve speciálním vysílání na CNN Prima NEWS o rozvolňování to řekl majitel restaurace Šeberák v pražských Kunraticích Jakub Olbert, který svůj podnik otevřel navzdory vládnímu zákazu. Olbert v neděli zkritizoval kabinet, nová nařízení označil za zmatečná.

„Rozhodnutí vlády je opět bramboračka, celé nařízení je zmatečné,“ kritizoval Olbert. Za nesmyslné označil například to, že svateb se může účastnit 30 lidí, ale když půjdou na svatební hostinu do restaurace, budou muset sedět u stolů po čtyřech. Problém podle něj je i to, že restaurace mohou mít naplněnou kapacitu jen z 50 procent.

Olbert svého rozhodnutí, že svoji restauraci otevřel, nelituje. Jakou dostane pokutu, mu zatím pražský magistrát nesdělil. Její výše se ale může vyšplhat až ke třem milionům.

„Moje jednání bylo impulzivní. Některé věci bych udělal jinak. Ale to, že jsme měli otevřeno, bych nezměnil,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS Olbert.

„Určitě před tím, než bychom otevřeli restauraci, tak bychom se poradili s právníky, jak můžeme legálnějším způsobem bojovat se systémem, kterému nedůvěřujeme,“ vysvětlil vzápětí.

Olbert: Nevím, jestli to zvládneme

Podle něj zatím není jasné, jestli jeho restaurace nezkrachuje. „Nevíme, jestli to zvládneme. Čekali jsme na tohle dva měsíce. Nejsem si jistý, jestli nás to postaví na nohy, ale pro nás je to teď vysvobození,“ prohlásil Olbert.

Vláda zavřela hospody a restaurace 14. října. Mohly mít otevřená pouze výdejní okénka a vydávat jídlo s sebou.

Tagy:
restaurace CNN Prima NEWS vláda systém PES rozvolnění Jakub Olbert Šeberák stupeň 3 Pražský magistrát Kunratice