Namočená až po uši v kauze Dozimetr? Mračková chystá žalobu na Pekarovou

Stínová ministryně vnitra Jana Mračková Vildumetzová (ANO) je připravena podat žalobu na předsedkyni Sněmovny a TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou. Řekla to v podcastu Chuť moci komentátora CNN Prima NEWS Thomase Kulidakise. Důvodem jsou výroky Pekarové o jejím napojení na kauzu Dozimetr.

V září 2022 oznamovala Jana Mračková Vildumetzová svou rezignaci na post místopředsedkyně Sněmovny právě Markétě Pekarové Adamové jako její předsedkyni, teď se obě ženy možná sejdou před soudem. Mračková rezignovala kvůli svým údajným stykům se Zakaríou Nemrahem, obviněným v kauze Dozimetr, který byl jako svědek jejího manžela na jejich svatbě. Předsedkyni Sněmovny chce Mračková žalovat kvůli jejím slovům, že je v kauze „namočená až po uši“.

ČTĚTE TAKÉ: Tahanice o pravicové voliče? Spolu ztrácí, Přísaha bojuje. Své může říct i Kalousek

„To se může stát každému z vás, že před šesti lety vám přijde někdo na svatbu. Já s tou kauzou nemám absolutně nic společného,“ říká politička v podcastu Chuť moci s tím, že Markétě Pekarové poslala předžalobní výzvu, aby se omluvila a stáhla informace ze sociálních sítí. „Paní Pekarová mi odepsala, že se mi neomluví. Že ví, že nejsem obviněná, ale omluvu mi nepošle,“ říká Mračková s tím, že je nyní připravena podat žalobu. Případné finanční odškodnění by podle svých slov poslala potřebným.

Mračková připomněla i stanovisko Národní centrály proti organizovanému zločinu a jejího ředitele Jiřího Mazánka z doby její rezignace. Tehdy web Neovlivní přinesl zprávu, že policie o kontaktech Mračkové věděla, informace však neunikly na veřejnost tak, jako v případě vládních politiků. „(Mazánek) napsal, že by se chtěl ohradit proti tomuto článku… protože tam žádné informace o Janě Mračkové Vildumetzové prostě nejsou,“ citovala Mračková.

Možná soudní cesta však předsedkyni TOP 09 nechává chladnou. „Politici za hnutí ANO mi vyhrožují podáním žalob v pravidelných intervalech. Když nemají žádný program a vizi, jde nejspíš o formu jejich zviditelnění,“ reagovala pro CNN Prima NEWS Pekarová.

„Skutečnost, že se paní Vildumetzová stýkala s obviněným z kauzy Dozimetr, je neoddiskutovatelný fakt a jeden z důvodů, proč sama musela rezignovat na funkci místopředsedkyně Poslanecké sněmovny. Vyhrožování žalobou proto považuji za její snahu odpoutat pozornost od vlastních problémů,“ shrnula nynější předsedkyně Sněmovny.

Mračková chce do Senátu

V letošních podzimních volbách se poslankyně chystá kandidovat, a to jak do Senátu, tak do karlovarského krajského zastupitelstva. V obou případech už získala nominace krajské organizace a čeká na schválení republikovým výborem. Do Senátu by chtěla kandidovat na Sokolovsku, kde už byla v letech 2006 až 2013 starostkou v Horním Slavkově.

VIDEO: Rakušan ohledně migrace ošálil lidi i celou vládu, míní Petr Mach

Tagy:
soud Markéta Pekarová Adamová žaloba Jiří Mazánek Jana Mračková Vildumetzová Poslanecká sněmovna ČR okres Sokolov Senát Parlamentu ČR Thomas Kulidakis Zakaría Nemrah kauza Dozimetr Chuť moci