Narkoman na Rokycansku si aplikuje drogy u rodinných domů. Policie s tím nic nezmůže

Narkoman se na místo vrátil už vícekrát.

Narkoman obtěžuje obyvatele na Rokycansku

Obyvatelé obce Volduchy na Rokycansku si stěžují na narkomana, který si k jejich domům chodí píchat drogy. V místě, kde si hrají děti, pak nacházejí použité injekční stříkačky. Policie však s takovou situací nemůže nic dělat.

Ze záznamu pořízeného z bezpečnostní kamery umístěné na jednom z baráků je patrné, jak muž v čepici přišel k plotu na okraji Volduch, přičemž v ústech měl injekční stříkačku. Následně si stáhl kalhoty a stříkačku si zabodl do třísla.

ČTĚTE TAKÉ: Hned bylo jasné, že je zle. Rodinu z Karvinska připravil požár domu o vše, teď prosí o pomoc

Obyvatelka Volduch Zuzana Richtářová se před časem odstěhovala s partnerem z Plzně na venkov. Rozhodně ji ale nenapadlo, že bude muset takové situace opakovaně řešit. „Na plot jsme dali informaci, že tady máme kameru, aby to bylo zřetelné. I přes to nemá problém sem přijít a přímo tady si aplikovat všechny možné látky. Nechá tu po sobě injekční stříkačku i ostré plechovky,“ popsala pro CNN Prima NEWS obyvatelka obce na Rokycansku.

Narkoman se po aplikaci drog procházel po soukromém pozemku partnerů, nahlížel jim do aut a prohledával také popelnici.

Kriminalisté s tím však nic nedělají, ani nemohou. „Policie tady byla už dvakrát. Pokaždé si nás vyslechnou a řeknou, že se ničeho nedopustil, a že nemohou nic dělat,“ řekla Richtářová.

„Policisté celou věc zaevidovali. Co se týče Rokycanska, tak nezaznamenáváme žádný nárůst závadových osob,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Policisté mají v podobných situacích svázané ruce. Pokud se tedy narkoman nedopustí například krádeže nebo někoho neohrozí, policie nemá šanci zahájit úkony trestního řízení. Když se narkoman opět vrátil k rodinnému domu ve Volduchách, policisté muži dali pokutu, víc bohužel dělat nemohou.

Tagy:
drogy policie Rokycansko narkoman injekční stříkačka okres Rokycany návyková látka Volduchy aplikace drog