Hned bylo jasné, že je zle. Rodinu z Karvinska připravil požár domu o vše, teď prosí o pomoc

Pro rodinu, které hořel dům, vznikla veřejná sbírka.

Rodině z Karvinska vyhořel dům, žádá o pomoc

Rodina z Dolních Marklovic na Karvinsku prožívá krušné chvíle. Před pár dny jí kompletně vyhořel dům, a co nesežehl oheň, zničila voda, kterou hasiči likvidovali plameny. Manželé teď žádají o pomoc.

Když hasiči přijížděli k domu v Dolních Marklovicích, už na první pohled jim bylo jasné, že tohle bude špatné. Střecha byla celá v plamenech a oheň postupně zachvátil vybavení celého domu. Šokovaní majitelé domu sledovali, jak jim před očima mizí všechno, co měli. Dům vzplál během 20 minut, kdy nebyli doma. Na vině byl zřejmě otevřený oheň.

ČTĚTE TAKÉ: Mohutný požár ve vile slavného hudebníka. Hasiči se museli prosekat střechou, ukazují snímky

„Je to událost, která nám vzala všechny vzpomínky, které jsme v domě zažili. Tak 95 procent věcí je nenávratně pryč,“ řekl redakci CNN Prima NEWS majitel domu Libor Dobrý.

Dům byl sice pojištěný, ale už teď je jasné, že peníze z pojistky nepokryjí všechno. Známí rodiny tak založili sbírku. Sbírka na platformě Donio se jmenuje Pomoc pro kolegyni Hanku.

Lidé z vesnice rodinu nenechali na holičkách a přišli jim pomoct vyklízet shořelé věci. „Bereme to za samozřejmost nejen v rámci sousedských sporů a solidarity. Je to věc zdravého rozumu, přijít a pomoct vlastníma rukama,“ řekla pro CNN Prima NEWS jedna ze sousedek.

Celkem společnými silami naplnili tři kontejnery, za což jsou jim nešťastní majitelé domu vděční. Dům je ale tak zničený, že zatím není jasné, jestli ho nebudou muset celý zbourat a postavit nový.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řekl, že všichni chcípnou. Žháři z Liberce měl muž z baru prodat prací prášek místo pervitinu

Tagy: