Útočník měl po hádce bodnout muže do břicha. Jsem čistý jako ten nůž, tvrdil při zadržení

Policie v metru dopadla útočníka, který měl po hádce pobodat muže a utéct

Útočník z pražského metra dopaden

Policie v metru dopadla útočníka, který měl po hádce pobodat jiného muže a utéct. Napadený, který hlídce agresora popsal, skončil s vážným zraněním v nemocnici.

Na nástupišti v pražském metru ve stanici Můstek postává několik cestujících. Mezi nimi je i muž, který před pár hodinami zřejmě spáchal trestný čin. Po hádce měl podle policistů bodnout do břicha jiného muže. Když na nástupišti procházel, znali už jeho popis všechny hlídky.

„A právě na základě popisu si policisté z oddělení Metro podezřelého muže všimli a ihned ho šli zadržet,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

Muž se nezmohl na žádný odpor. Nejspíš čekal, že mu budou každou chvíli policisté v patách. „Když jsme k pachateli přišli, působil velmi překvapeně a nevěděl, proč ho kontrolujeme. Zároveň na něm ale bylo vidět, že nemá čisté svědomí. Následně jsem si potom všiml krve na kalhotách,“ popsal zasahující policista.

„Policisté muži nasadili pouta a odvedli ho na policejní služebnu k dalším úkonům,“ informoval Rybanský. U muže byl nalezen vystřelovací nůž. Ten teď bude podroben zkoumání. Technici budou zjišťovat, zda právě tento nůž muž k útoku použil. Budou je zajímat otisky prstů a stopy po krvi.

„A to i přesto, že o něm zadržený prohlásil, že je stejně čistý jako on,“ doplnil Rybanský. Napadený muž skončil s vážným poraněním břicha v nemocnici. Už je ale mimo ohrožení života. A útočníkovi v případě odsouzení hrozí za těžké ublížení na zdraví až deset let za mřížemi.

Tagy: