Brutální útok v metru: Člen ostrahy vzbudil mladíka. Ten ho zasypal pěstmi do obličeje

Pražští policisté pátrají po agresivním cestujícím.

Pražská kriminálka řeší brutální napadení v metru

Pražští kriminalisté řeší brutální napadení v metru. Mladík tam měl zaútočit na člena ochranky poté, co ho hlídač probudil na konečné stanici. Muži uštědřil několik ran pěstí do obličeje. Po agresivním cestujícím teď policisté pátrají.

K incidentu na konečné stanici metra linky B – na Zličíně, mělo dojít večer kolem 19. hodiny. Soupravu opustili všichni cestující kromě mladíka, který ve vagonu usnul. „Spáče si všimli dva členové ostrahy a rozhodli se ho vzbudit, aby nebyl překvapen, až se probudí v depu či jiné stanici opačného směru,“ vylíčil mluvčí policie Jan Rybanský.

Probuzení se ale mladíkovi očividně nelíbilo. Člena ochranky několikrát udeřil pěstí do obličeje. Svou agresi navíc stupňoval. „Po několika vteřinách napadení se mladík uklidnil a druhý člen ostrahy ho vyprovodil k východu z metra,“ pokračoval mluvčí. Napadený muž potřeboval péči lékařů. Záchranáři ho přímo z metra odvezli do nemocnice.

Policistům se zatím útočníka nepodařilo najít, proto se obrátili s žádostí o pomoc na veřejnost. Vyšetřovatelé doufají, že ho někdo pozná a ozve se na linku 158. „Celý případ je prověřován jako výtržnictví, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský.

Mladík má blonďaté vlasy. V době útoku měl na sobě černé kalhoty s bílým nápisem a černé tričko, také s bílým nápisem. Přes rameno měl hnědou tašku a na nohou černé tenisky.

Tagy: