Návrat na Čertovku s Ano, šéfe!: Ze 120 položek na menu zbylo osmnáct, reakce jsou smíšené


Další díl seriálu Ano, šéfe! se odehrál v penzionu Na Čertovce v Červené Vodě na severu Moravy. Zdeněk Pohlreich míní, ale život mění. A proto jsme se tam za čerstva vypravili zjistit, kam se rok po natáčení restaurace posunula.

Restaurace na Čertovce před příjezdem Zdeňka Pohlreicha ustrnula v dobách minulých.

ČTĚTE TAKÉ: Podzimní houbařská sezóna je v plném proudu. Podívejte se na mapu, kde nejvíc rostou

„Když jsme první den přijeli, měli jsme tady menu, které v té hospodě bylo k mání sedmnáct let,“ řekl moderátor pořadu Ano, Šéfe! Zdeněk Pohlreich.

Jídelní lístek ale prošel obměnou. „Máme pět jídel z kuřecího maso, pět jídel z vepřového, z hovězího, a takhle prostě pokračujete do aleluja,“ popsal současné menu majitel David Škárka. Natáčení přilákalo spoustu zvědavců. „Lidé rozhodně chodí, zkouší, rozhodně jsme nešlápli vedle a teď čekáme, co se bude dít po čtvrtečním odvysílání,“ řekl Škárka.

Ani majitel, ani Zdeněk Pohlreich, ale neměli za cíl zbourat koncept a postavit menu úplně od začátku. „Smažený sýr, bramborák... Ať chceme nebo ne, tak sem prostě patří. Sám Pohlreich říkal, že jsou to taková ta válečná jídla, každý vzpomíná, jak seděl doma a maminka mu smažila jeden za druhým. Ta nostalgie tam prostě je,“ podotkl Škárka.

Ze 120 položek v menu zbylo osmnáct a změnil se i přístup k surovinám.

Mrazáky dostaly zákaz, líčí majitel

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich chtěl, aby se restaurace zbavila toastových chlebů a řady zmražených surovin. „Abychom tu surovinu udrželi svěží a čerstvou pro zákazníka, nakupuje se rozhodně častěji. Mrazáky dostaly zákaz,“ popsal majitel Škárka změny.

Obměněné menu v restauraci ochutnal i reportér CNN Prima NEWS. „Na radu majitele jsem si dal pikantní čertovské ragú v bramboráku, a podle mého laického názoru je výborný,“ chválil.

Názory ostatních jsou spíše smíšené.

„Bramborák byl takový moc osmažený a ta zelenina... Čekal jsem, že to bude lepší,“ popsal jeden ze zákazníků. „Já jsem si dal játra na roštu, protože je mám celkem rád, a byla dobrá,“ chválil jiný.

Změnám ale zdaleka není konec, do roku 2026 se na Čertvoce vkročí se zbrusu novým menu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Češi ochutnávali vzorky potravin z domácích a německých obchodů. Rozdíl v kvalitě byl závratný