CNN Prima News Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

Výpis příspěvků ke štítku „Zdeněk Pohlreich“

Restaurace nemají důvod zlevňovat, míní Pohlreich. Úroveň gastronomie se ale zlepšila

V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS mluvil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich o gastronomii v Česku. Ceny v restauracích podle něj klesat nebudou, protože se jim nesnižují náklady. Domnívá se, že úroveň restaurací se za poslední roky hodně zlepšila. „Je vidět, že všichni, kdo do gastrobyznysu vstupují nově, mají chuť to dělat na úrovni,“ pronesl.

Pohlreich řekl, čím si přivydělával za socialismu. Promluvil i o novém pořadu Česko na grilu

Kuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbené talkshow 7 pádů Honzy Dědka promluvil o novém pořadu Česko na grilu. V něm také přiznal, že i když je v současné době majitelem několika restaurací, že v nich už nevaří. „Rozhodl jsem se, že si zmenším pracovní úvazek. Doma ale vařím, protože mám manželku,“ řekl Pohlreich. Dále prozradil, jak si za dob socialismu přivydělával.

Český gastronomický úspěch. Mezi nejlepšími restauracemi světa je i legendární pražský podnik

Tuzemská kulinářská scéna si může poblahopřát. Do žebříčku portálu Taste Atlas, který vybíral nejlepší restaurace na světě, se dostal také vyhlášený pražský podnik Café Imperial. Dobré umístění si získal za povedený interiér v prvorepublikovém stylu i chutnou nabídku nejen českých pokrmů. Do nejlepší stovky se také probojovala pivnice U Fleků.

Lidi koupí lepší benzin, ale žaludek šidí, říká Pohlreich o cukroví. Přidal i svůj řízný humor

Dražší máslo, vejce i cukr. Suroviny na vánoční cukroví neustále zdražují, což se podepisuje i na cenách toho kupovaného z cukráren a pekáren. Zákazníci si připlatí za krabici vánočních sladkostí i v cukrárně Zdeňka Pohlreicha. Nejznámější český šéfkuchař upozorňuje, že za kvalitu se platí víc. „U nás říkáme, že je lepší lžička medu než kýbl s*aček,“ přidal svůj břitký humor v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Kovanda: Lidi volí místo restaurace párty v garáži. Apokalypsa se nekoná, míní Pohlreich

Češi sice v restauracích oproti loňskému roku utrácí více, čtvrtina domácností ale na jejich návštěvu nemá, uvedl v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS ekonom Lukáš Kovanda. Řada lidí proto podle něj pořádá oslavy po garážích nebo slaví obecně méně než dříve. Naopak podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha situace zas tak dramatická není. Uznal však, že může mít ze své „bubliny“ zkreslený pohled.

Než se všechno nandá na talíř, jídlo vychladne. Pohlreich žertoval o trendech v gastronomii

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.

Vyhrajte vstupenky na All American Fest a konzumační kartu v hodnotě 1 000 Kč

Oslava konce léta All American Fest je tu a soutěž o vstupenky s ní! Praha od pátku do neděle ožije v duchu motocyklů, burgerů i adrenalinových show ve freestyle motocrossu. Zábava pro celou rodinu včetně nejmenších - to je třeba koncert Monkey Business, spanilá jízda motocyklů Harley-Davison nebo grilovací workshop Zdeňka Pohlreicha. To a mnohem více uvidíte na pražském holešovickém Výstavišti. Tři z vás mohou vyhrát v naší soutěži dva vstupy a konzumační kartu v hodnotě 1 000 Kč. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku. Držíme vám palce!

KOMENTÁŘ: Šokující pozadí „exkluzivního“ Michelina. Pepř, sůl, kokain a krev

Dusno kolem Michelina v Česku. Vláda pošle slavnému francouzskému gastroprůvodci desítky milionů korun v době, kdy řeší celonárodní brutální škrty. Nechme stranou politické emoce. Pozadí celého ohromně sledovaného restauračního fenoménu jménem Michelin je především plné neuvěřitelného tlaku, drog i sebevražd těch nejslavnějších kuchařů. A proč michelinské restaurace často nevydělávají?

Pohlreich: Že se zdražuje? Hospoda musí přežít. Bramboru stokrát jinak bych si nedal

Hosté v českých restauracích se mají ve srovnání se zahraničím hodně dobře, přesto si stěžují a píšou negativní recenze. Nespokojený host se má ozvat hned a nebýt hrdina až doma u klávesnice, tvrdí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, hvězda televizní show Ano, šéfe! na Primě. Co si myslí o dětech a psech v restauraci nebo zdražování a za jakých okolností by vrátil jídlo?