Restaurace nemají důvod zlevňovat, míní Pohlreich. Úroveň gastronomie se ale zlepšila
V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS mluvil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich o gastronomii v Česku. Ceny v restauracích podle něj klesat nebudou, protože se jim nesnižují náklady. Domnívá se, že úroveň restaurací se za poslední roky hodně zlepšila. „Je vidět, že všichni, kdo do gastrobyznysu vstupují nově, mají chuť to dělat na úrovni,“ pronesl.
Lidi koupí lepší benzin, ale žaludek šidí, říká Pohlreich o cukroví. Přidal i svůj řízný humor
Dražší máslo, vejce i cukr. Suroviny na vánoční cukroví neustále zdražují, což se podepisuje i na cenách toho kupovaného z cukráren a pekáren. Zákazníci si připlatí za krabici vánočních sladkostí i v cukrárně Zdeňka Pohlreicha. Nejznámější český šéfkuchař upozorňuje, že za kvalitu se platí víc. „U nás říkáme, že je lepší lžička medu než kýbl s*aček,“ přidal svůj břitký humor v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.
Kovanda: Lidi volí místo restaurace párty v garáži. Apokalypsa se nekoná, míní Pohlreich
Češi sice v restauracích oproti loňskému roku utrácí více, čtvrtina domácností ale na jejich návštěvu nemá, uvedl v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS ekonom Lukáš Kovanda. Řada lidí proto podle něj pořádá oslavy po garážích nebo slaví obecně méně než dříve. Naopak podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha situace zas tak dramatická není. Uznal však, že může mít ze své „bubliny“ zkreslený pohled.
Než se všechno nandá na talíř, jídlo vychladne. Pohlreich žertoval o trendech v gastronomii
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.