Návrat organizace Fusion: Ostrý start, krvavý duel nebo Procházkovo emotivní vzpomínání

Povedený návrat. Značka Fusion Fight League uspořádala po tříleté pauze další turnaj a byl to comeback grandiózní. Galavečer měl spád, bojovníci dali do zápasů maximum. Pětadvacátá akce pod značkou Fusion navíc probouzela v divácích nostalgii. A nejen v nich, na své souboje v dnešní Zoner Bobbyhall v Brně zavzpomínal i Jiří Procházka.

Rozjíždět organizaci po tříleté pauze není snadné, pořadatelům pětadvacátého turnaje Fusion Fight League se to však povedlo. Promotérem značky je uznávaný trenér bojových sportů Martin Karaivanov, ten také pronesl několik slov na úvod.

ČTÉTE TAKÉ: Restart organizace Fusion. Na místě bude samuraj Procházka i další stálice bojové scény

„Znamená to pro mě zopakovat si všechen stres, který tu v minulosti proběhl, ale zároveň i euforii, když to běží,“ uvedl Karaivanov. „V prvé řadě jsme sportovní organizace, chceme se vyhnout jakémukoliv bizáru. Jsme sport, chceme dávat prostor mladým, nadějným a hlavně úspěšným amatérským zápasníkům a přivést je do profesionálního světa, s možností podpisu smlouvy s top evropskými nebo světovými organizacemi,“ dodal promotér a kouč, mezi jehož svěřence patří i bývalý UFC šampion Jiří Procházka.

Ostrý start

Už vstupní amatérský dívčí zápas nabídl rychlé vítězství high kickem (jednalo se o kop na hlavu, pozn. red.). Turnaj tak nemohl mít dynamičtější úvod. Z výhry se radovala Anna Wrzecionková, která poslala k zemi Markétu Urbanovou už polovině třetí minuty.

Všechny zápasy měly mimořádně energický průběh. Došlo ale také na velmi krvavou bitvu. A to mezi Martinem Čečilem a Tomášem Mudrochem. Právě Mudrochovi možná trochu uškodil účes, měl totiž vlasy spletené do několika pevně utažených copánků. Kvůli tomu se mu možná víc otevírala jizva v zadní části hlavy, kterou utržil po úderech na zemi. I přesto, že se podlaha klece neustále barvila krví, trval souboj plná tři kola.

„To se nedá popsat. Chcípal jsem tam. Soupeř měl kvalitní obranu,“ přiznal pak náročnost zápasu vítěz Čečil.

Procházkovy vzpomínky

V rámci galavečera promluvil i bývalý český UFC šampion Procházka, který nostalgicky zavzpomínal na zápasy, které v Bobycentru zažil.

„Víc zápasů – naskočené koleno, obhajoba pásu GCF s Tomášem Penzem. Potom zase návrat po zranění… Ty jo. Wow, občas si vezmu jídlo, krabičky, co mám, a zajdu si tady do toho parčíku poblíž a zavzpomínám si na to, jak jsem tady začínal. Protože teď, když tady stojím a dívám se do té klece, je tam strašně moc vzpomínek, základů, ze kterých jsem vycházel,“ přiznal český šampion. „Tady se náš tým fakt tužil. Až pak byly výjezdy do zahraničí. Ale přesně tady v té kleci, tady kolem probíhaly ty moje vize, že půjdu tam, kde jsem teď. Půjdu pro to, co teď mám… A ku**a, teď to znovu ukořistím!“

Procházka také promluvil na téma svého návratu do klece UFC: „Všechno šlape. Já doufám a věřím, že ještě tento rok se o ten pás utkáme. A jdeme pro to. Vítězství! Tak a ne jinak.“

Hlavní zápas galavečera Fusion 25 opanoval Štěpán Guba, jenž vyhrál TKO ve třetím kole nad Mohammadem Khalilem.

Tagy:
Brno klec Jiří Procházka Martin Karaivanov Mohammad Khalil Fusion