Názor veřejnosti: Jsme jak v Kocourkově, řešit schůzku v restauraci bylo zbytečné

Fotografové Blesku zachytili Romana Prymulu, jak vychází z restaurace na pražském Vyšehradě

Večerní schůzka Prymuly s Faltýnkem stále rezonuje i veřejností

Kauza kolem večerní schůzky ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) a prvního místopředsedy ANO Jaroslava Foltýnka i nadále rezonuje společností. Veřejnost místo a čas setkání označuje za podezřelé.

CNN Prima NEWS se zeptala lidí, co si myslí o tolik diskutované schůzce Faltýnka s Prymulou. „Já si myslím, že měli využít prostor v nějakých vládních budovách. Myslím si, že to bylo asi zbytečné řešit v restauraci,“ komentoval setkání jeden z dotázaných. S tím souhlasila i další respondentka: „Myslím si, že ty prostory mají k dispozici. Vláda, poslanci. Doporučila bych jim k jednání Úřad vlády.“

Podle mnohých dalších je poměrně podezřelé scházet se někde kolem půlnoci. „Jako scházet se někde okolo půlnoci... a ještě tam byli nějací dva lidi, o kterých se neví. Vypadá to podezřele,“ uvedla další dotazovaná. Jiná respondentka se domnívá, že se na schůzce neřešilo to, co tvrdí ministr Prymula. „Já si myslím, že to není čisté. Určitě jsou v tom nějaké špinavé peníze nebo nějaké kšefty, prostě čisté to není,“ uvedla.

A mezi dotázanými se našli i znalci samotné restaurace Rio's, která je podle nich schůzkami vlivných lidí vyhlášená. „Pro normálního člověka ta restaurace není, a ta hodina, no já nevím,“ dodala další respondentka.

U zmíněné restaurace dokonce z recese vzniklo i improvizované pietní místo za ministra Prymulu. „My jsme přišly zapálit svíčku za pana Prymulu, jeho rezignaci,“ řekly mladé slečny. Na dotaz, co říkají tomu, že se ministr zdravotnictví a Faltýnek sešli v restauraci Rio's, dodaly, že si přijdou jak v Kocourkově.

Z mnoha rozhovorů, které redakce CNN Prima NEWS v sobotu s lidmi vedla, vyplývá jediné. Místo setkání bylo podezřelé a nahrává konspiracím. V Praze se dá totiž kromě ministerských a vládních budov potkat na různých dalších místech.

Tagy: