Nebaví vás realita? Zkuste tu virtuální. Začíná nová sezóna herního pořadu CNN Prima Gaming

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete zhlédnout každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS či na webu cnnprimacz.

CNN Prima Gaming 3.9.2022

Herní pořad CNN Prima Gaming se vrací na televizní obrazovky. Druhá sezóna si připravila pro diváky několik velkých změn, od zbrusu nové vizuální stránky a znělky po přepracované rubriky. Nejnovější epizoda zavítá do virtuální reality, na esportový turnaj do Svitav a v neposlední řadě do mafiánského města Lost Heaven. Herní pořad můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na stanici CNN Prima NEWS i na webových stránkách cnnprima.cz.

„S první sérií jsme překonali milion a čtvrt zhlédnutí. To bych se rozhodně nebál označit za úspěch. Dařilo se nám pokrývat nejdůležitější a nejzajímavější herní akce na našem území a většinou je odvysílat ještě tentýž týden. Diváci si tak přišli na nejaktuálnější informace z herního průmyslu a zůstali v obraze,“ zrekapituloval pilotní sezónu moderátor Michal Kabele.

„První řada překonala naše očekávání. Utvrdili jsme se v tom, že dát videohrám prostor v mainstreamu je správná cesta,“ doplnil svého kolegu moderátor Jan Hrušovský. Prozradil, že v rámci druhé sezóny vyrazí štáb častěji do terénu.

„Podíváme se na velké herní veletrhy, domácí turnaje v Counter-Striku nebo League of Legends a především navštívíme studia, která sídlí v Česku a vyvíjí světově úspěšné hry,“ doplnil.

Přes léto rovněž vznikl zbrusu nový vizuál pořadu a i samotný obsah se dočkal několika změn. „Vysílací pauzu jsme využili nejen k vylepšení grafiky, ale také jsme připravili nové rubriky. Divákům vysvětlíme různé fenomény, přiblížíme střípky z herní historie a poradíme, co si zahrát,“ dodal na závěr Kabele.

První tematický blok druhé série se věnuje virtuální realitě, která se v poslední době těší čím dál větší pozornosti. Přitom jde o technologii, kterou se inženýři zabývali už desítky let nazpět. Navíc jde o sektor, kde vévodí i čeští tvůrci – rytmická hra Beat Saber pro virtuální realitu byla natolik úspěšná, že zaujala i Marka Zuckerberga, zakladatele sociální sítě Facebook.

V esportovém okénku moderátoři zavítají na tradiční český turnaj Hitpoint Legends. Po covidové pauze se soutěž ve hře League of Legends vrátila zpět do Svitav, kde se odehrály napínavé zápasy o mistrovský titul. Došlo na překvapivé zvraty, heroické výkony i burácející kotel.

Následně si řekne o slovo nová rubrika „Hádej, co…?“, která přiblíží nezasvěceným divákům herní fenomény a zajímavosti – například kód IDDQD z legendární střílečky Doom. Druhou novou rubriku s názvem „Tip na hru“ zřejmě není třeba sáhodlouze vysvětlovat – zde dostanou prostor herní tituly, které by měl každý znát. Třeba českou gangsterskou akci Mafia, která letos slaví 20 let od vydání.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: