Kamera zachytila nebezpečné manévry. Kamion vjel na přejezd, přestože blikala červená

Řidič na přejezdu

Nebezpečný manévr na přejezdu

Nepochopitelné jednání předvedl řidič polského kamionu na Hodonínsku. I když na železničním přejezdu v Moravském Písku blikala červená, šofér na něj přesto vjel. Nakonec před blížícím se vlakem musel prorazit závory a z místa ujel. Teď po něm pátrají policisté.

Koridorem, kde se nachází také frekventovaný železniční přejezd v Moravském Písku na Hodonínsku, jezdí vlaky i 160kilometrovou rychlostí. O to nepochopitelnější je chování řidiče kamionu, který vjel na koleje i přes to, že se ozývala varovná signalizace a blikala červená světla značící příjezd železniční soupravy.

„V ten okamžik však začaly padat závory a kamion zůstal uvězněný mezi nimi. Zbytek zdravého rozumu naštěstí jeho řidiči zůstal, a proto sklopenou závoru prorazil a s vozidlem kolejiště opustil,“ popisuje David Chaloupka, mluvčí policie Jihomoravského kraje. Jen o chvíli později pak místem prosvištěl vlak. Řidič navíc celou událost nenahlásil a odjel.

Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. To by ho ale policisté museli nejdříve najít a usvědčit. Podle informací Krimi zpráv mu už jsou ale na stopě. I přesto vyzývají případné svědky incidentu, aby se obrátili na linku 158.

Tagy: