Mrazivé záběry nehody na Vsetínsku. Osobní auto plné náctiletých se čelně srazilo s kamionem

Mladý řidič se čelně střetl s kamionem

Mladý řidič se čelně střetl s kamionem

Neskutečné štěstí měl osmnáctiletý řidič osobního auta, který se po riskantním předjíždění čelně střetl s protijedoucím kamionem. On i jeho spolujezdci vyvázli pouze s lehkými zraněními. Silniční úsek, kde se srážka odehrála, je vážnými nehodami smutně proslulý.

Hrozivě vypadající nehodu nedaleko Jablůnky na Vsetínsku zachytila palubní kamera jednoho z projíždějících vozidel. Osobní auto, ve kterém cestovali tři mladí lidé ve věku 18 až 19 let, nebezpečně předjíždělo přes plnou čáru. Sice se stihlo včas zařadit do svého pruhu, v následné zatáčce ale dostal řidič smyk, auto přejelo do protisměru a čelně se srazilo s protijedoucím kamionem. Vozidlo následně skončilo v příkopu.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivé svědectví ženy, kterou v Praze napadl její vnuk: Dneska končíš, zabiju tě, řval na mě

„Je až možná překvapivé, že všichni pasažéři utrpěli jen lehčí zranění. Pasažéři osobního auta si stěžovali především na bolest krční páteře a hlavy,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

„Z těch předběžných výsledků šetření se zdá, že osmnáctiletý řidič vjel do té levotočivé začátky příliš rychle. Dechové zkoušky na alkohol byly u obou řidičů negativní,“ uvedl mluvčí Policie ČR Petr Jaroš.

Nehoda se stala v ostré zatáčce na silnici mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím. Řidič podle koordinátora BESIP Zdeňka Patíka chyboval hned několikrát: „Video je typickou ukázkou hazardu mladého řidiče ve spojení s vysokou rychlostí a nerespektováním všech dopravních značek včetně plné čáry.“

Tento silniční úsek je vážnými karamboly policistům už dobře známý. Před rokem zde došlo k tragické nehodě, kdy se čelně srazilo osobní auto s kamionem. Jednadvacetiletý řidič osobáku i jeho o rok mladší spolujezdec na místě zemřeli.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: K vážné dopravní nehodě nedávno došlo i u Vysokého Mýta:

Tagy: