Děsivé svědectví ženy, kterou v Praze napadl její vnuk: Dneska končíš, zabiju tě, řval na mě

Vnuk brutálně napadl svoji babičku.

Brutální útok na babičku

Muž z pražských Malešic chtěl oloupit vlastní babičku, přičemž jí dal tak silnou ránu pěstí, až jí zlomil kost v obličeji. Vnuk už je ve vazbě a babička se pro CNN Prima NEWS svěřila, co všechno od něj musela snášet.

Útok se odehrál v bytovce v pražských Malešicích – vnuk měl svou babičku dlouhodobě týrat. „Ty mr***, dneska končíš, já tě zabiju!“ Těmito slovy prý vnuk ženě hrozil a brousil si před ní nůž, jak uvedla pro CNN Prima NEWS.

Chlapec prý neměl jednoduché dětství a jeho rodiče vůči němu byli agresivní. „Začali kluka týrat, furt byl bitej,“ uvedla žena. Dodala, že dlouho netušila, že její vnuk skončil v Klokánku (zařízení pro sociálně ohrožené děti, pozn. red.).

ČTĚTE TAKÉ: Trest za krvavou svatbu v Mostě: Žena, která bodla ženicha nožem, dostala podmínku

Babička mladíka zachránila před dospíváním v dětském domově a vzala ho k sobě. „On má rád sladký, tak jsem mu furt dělala palačinky, pekla buchty. Po nocích jsem mu prala oblečení, aby ho druhý den měl čistý. Starala jsem se o něj jak o mimino,“ popsala pro CNN Prima NEWS.

Z jeho strany však nepocítila žádný vděk. Mladík dokonce skončil ve vězení, kde si odpykával trest za loupeže i obchod s drogami. Po propuštění ho babička vzala zpět a doufala, že se polepší. Na oplátku za svou péči se ale dočkala jen otřesného zacházení a výhrůžek. Podle napadené se vnukovi dlouhodobě nechtělo pracovat a ještě více propadl alkoholu a drogám.

Když byl u nich doma na návštěvě jejich příbuzný, mladík se dokonce pokusil ženu oloupit. „Vytáhl na svoji babičku nůž a začal ji ohrožovat. Svoji agresivitu neustále stupňoval a ženě i její návštěvě vyhrožoval, že je zabije. Následně udeřil svého příbuzného do hlavy a babičku pěstí do obličeje, a to tak silně, až spadla na zem,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR hlavního města Prahy Eva Kropáčková.

Příbuznému se povedlo schovat na záchod a zavolat policisty, což útočníka vyděsilo a utekl. Policisté ale tušili, že se agresor na místo vrátí, a počíhali si na něj před bytem, kde ho také dopadli a vzali do vazby. Za trestný čin loupeže mu hrozí až deset let vězení.

Babička si tak aspoň na nějaký čas oddychne. „Měla jsem z něj strach, jsem docela ráda, že je pryč,“ svěřila se CNN Prima NEWS v slzách žena.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie opředená mlčením. Násilná smrt v Jablonci měla být následkem rodinného konfliktu

Tagy: