Nebyla v tom chytrost, říká Procházka o jednom ze zápasů na Oktagonu 61. A co ho nadchlo?

Jiří Procházka komentoval společně s Karlosem Vémolou turnaj Oktagon 61

Procházka prozradil, jaké bylo komentování s Vémolou

První Čech v UFC a ten nejúspěšnější u jednoho komentátorského stolu. Přesně k tomu došlo na Oktagonu 61 v Brně, kde turnaj v živém vysílání hodnotili Karlos Vémola a Jiří Procházka. Právě bývalý šampion největší MMA organizace poskytl CNN Prima NEWS po galavečeru exkluzivní rozhovor. A na rovinu řekl, který zápas jej bavil nejvíc, a který naopak zklamal.

Velký zážitek pro fanoušky MMA. Turnaj Oktagon 61 v Brně mohli lidé sledovat prostřednictvím Oktagon TV i s mimořádným komentářem dvou hrdinů klece. S Karlosem Vémolou totiž tuto akci živě komentoval i Jiří Procházka, bývalý šampion UFC a vůbec nejúspěšnější Čech v tomto sportu.

ČTĚTE TAKÉ: Bučení na Muradova? Stádo, reaguje trenér. Vémola poradil, jak si znovu získat diváky

„Bylo to pro mě něco nového a řekl jsem si, že ještě před přípravou, kterou chci zahájit opravdu důkladně, bude tohle taková poslední událost, kde se ukážu pořádně před lidmi, protože pak chci dát energii opravdu jen do toho jednoho bodu. Chci jít za svým, nemluvit o posunu, ale dokázat ho,“ prozradil bojovník z Hostěradic po turnaji. „Můj sparingpartner Tomáš Hron vyhrál, jsem strašně rád, jak to zvládl. Nebo jak krásně odbojoval zápas Andrej Kalašník. Ohromně rád se dívám na hezké zápasy, ze kterých se mohu inspirovat a něco si sám vzít. A tentokrát ta příležitost byla.“

Nadšený byl zkušený gladiátor i ze souboje Jack Cartwright vs. Mate Sanikidze, který na body vyhrál prvně jmenovaný bijec. „Nádhera,“ zhodnotil stručně.

Podívejte se na poslední zápas Tomáše Hrona:

Procházka ale přiznal, že se v hodnocení zápasů v rámci živého vysílání trochu mírnil. „Kdybych to komentoval fakt po svém, tak bych to dělal mnohem jednodušeji, o hodně příměji a nebyl bych asi až tak milý, co se týká zápasníků. Ale každý máme svůj styl, což musím respektovat,“ uvedl bývalý šampion, jenž turnaj hodnotil společně s Vémolou. „Karlos vyplňoval omáčkou ta slepá místa. Fakt tam nenechával slepé body, takže jsem moc rád, že se toho tak ujmul,“ dodal.

Při připomínce, že se u stolu sešli první Čech v UFC a ten nejúspěšnější, se Procházka rozzářil: „Wow! To je krásný. Jedeme!“

Podívejte se na zápas, kterým se Lucie Pudilová vrátila do Oktagonu:

Když ale došlo na zmínku o duelu Lucie Pudilové s mladou norskou soupeřkou Cecilií Bolanderovou, slavný bojovník se trochu zasmušil. „To nechci komentovat… Nejsem fanoušek ženských zápasů,“ přiznal a po chvíli dodal i své hodnocení. „Nebyla v tom chytrost, že jo? Nebylo to tak, že by se jeden soupeř snažil přijít na vítězství efektivněji než ten druhý. Bylo to prostě jen o srdci válečníka, na které se sází jako na jednu z posledních variant. A byť já sám mám za sebou spoustu podobných zápasů, tak neusiluji o nic jiného než o to, vyhrát co nejefektivněji.“

A který souboj se Procházkovi líbil asi nejvíc? „Paradeiser. Krásné zaměření si vzdálenosti, vychytání si ho. A ukončení zápasu.“ Šampion Oktagonu Ronald Paradeiser vyhrál nad španělským rivalem jménem Acoidan Duque knockoutem už v prvním kole po necelé minutě a půl.

Hlavní bitva na Oktagonu 61: Paradeiser vs. Duque

Slavný bojovník UFC také prozradil, co jej čeká v následujících týdnech. „Mám takzvaně přípravu před přípravou, která bude na měsíc a půl. Chci se zkrátka dobře připravit i na samotnou přípravu. To znamená: dobrá regenerace, dobré tréninky, nasátí energie… trávit čas s dobrými lidmi,“ odhalil Procházka svůj plán.

Tagy:
Brno MMA Karlos Vémola Jiří Procházka sport Lucie Pudilová bojová umění Hostěradice Tomáš Hron Ronald Paradeiser sportovní disciplína kombinovaná bojová umění