Nečekaná česká hrdinka. Bouzková na Wimbledonu válí, už je ve čtvrtfinále

Ani dvojnásobná londýnská šampionka Petra Kvitová, ani loňská finalistka Karolína Plíšková, ani vítězka Roland Garros z minulého roku Barbora Krejčíková. Z českých tenistek na Wimbledonu nejvíce válí nečekaně Marie Bouzková. Vždy usměvavá hráčka je po vyřazení Francouzky Caroliny Garciaové už ve čtvrtfinále slavného turnaje. Hotovo bylo za hodinu a 25 minut po výsledku 7:5 a 6:2.

Už teď je to pro 23letou pražskou rodačku žijící na Floridě suverénně nejlepší grandslamový výsledek v kariéře. Jejím dosavadním maximem totiž bylo na čtyřech největších turnajích druhé kolo.

Třiadvacetiletá Bouzková, které patří ve světovém žebříčku 66. místo, pokračuje v životním turnaji. O jedenáct příček lépe postavenou Garciaovou porazila i ve druhém vzájemném zápase. V sobotu udělala v duelu jen čtyři nevynucené chyby, zatímco její soupeřka jich spáchala 25.

„Omlouvám se, ale nevím, co teď říct. Prostě vstřebávám tento okamžik a díky všem za podporu. Já prostě nevím, jak jsem se sem dostala a jak jsem mohla odehrát takový zápas. Asi bod za bodem a bojovala jsem, co mi síly stačily. Je to jako sen,“ řekla v rozhovoru na kurtu Bouzková, poté co si otřela z očí slzy štěstí.

„Člověk musí věřit sobě a týmu, který je za ním. Každý z nich k tomuto výsledku nějak přispěl. Být tady při stém výročí Centre Courtu je úžasné a evidentně se vyplácí naše každodenní práce. Pro tyhle momenty tenis hrajeme,“ doplnila Bouzková, která si v novém vydání žebříčku značně polepší.

Nemůže to být lepší

V Londýně zatím ztratila jediný set a vyřadila postupně Američanky Danielle Collinsovou, Ann Liovou a Alison Riskeovou. Do osmifinálového duelu vstoupila ziskem brejku. V osmém gamu jí sice Garciaová také vzala podání, ale v koncovce za stavu 5:5 Francouzka nabídla české tenistce další brejkboly. Bouzková čtvrtý využila a při vlastním servisu proměnila druhý setbol.

Garciaová se také ve druhém setu prezentovala útočnou hrou, ale Bouzková dokázala její údery často z těžkých pozic vracet a opakovaně si vysloužila ovace publika. Za stavu 2:2 ukořistila znovu soupeřčin servis a díky výborné defenzivní hře nutila Francouzku k dalším chybám. Garciaová už nezískala ani game a Bouzková po hodině a 25 minutách dotáhla duel k vítězství.

„Všechno do sebe zapadá. Nemůže to být ani lepší a je na mně, abych si to teď s týmem užila. Určitě bude zmrzlina jako oslava dalšího zápasu tady v All England Clubu. Máme asi stovku rituálů, které musíme vždy splnit,“ dodala Bouzková.

Tagy: