Jako z filmu Sám doma. Šestiletý chlapec letěl sám za babičkou, přistál v úplně jiném městě

Šestiletého chlapce posadili do špatného letadla.

Skoro jako Kevin ze slavné komedie Sám doma. Šestiletý chlapec letěl o vánočních svátcích na jihozápadní Floridu s americkou leteckou společností Spirit Airlines. Babička ho měla vyzvednout na letišti, místo šťastného shledání s vnukem ji však polila hrůza. Zavolal jí totiž, že přistál v 250 kilometrů vzdáleném Orlandu.

„Dítě mělo letět z mezinárodního letiště ve Filadelfii na mezinárodní letiště ve Fort Myers na Floridě,“ potvrdila pro CNN společnost Spirit Airlines. Místo toho však zřejmě vinou jejích zaměstnanců, kteří chlapce chybně odbavili, nastoupil do letadla do Orlanda. Do původního cíle dorazilo jen chlapcovo zavazadlo. „Dítě bylo po celou dobu pod dohledem členů naší posádky. Okamžitě jsme podnikli kroky ke spojení s rodinou,“ dodala společnost.

ČTĚTE TAKÉ: Celý svět živě sleduje cestu Santy Clause. Na radaru ho má i americká armáda, pomohla náhoda

Chlapec ihned po přistání zavolal babičce, která se pro něj vydala z Fort Myers do Orlanda autem, což je trasa dlouhá zhruba 160 mil (přes 250 kilometrů). Spirit Airlines rodině nabídly, že náklady na cestu uhradí. Babička však pro televizi WINK-TV uvedla, že chce hlavně vědět, jak k celému incidentu vůbec došlo.

To zatím společnost prošetřuje, napsala CNN. „Bereme odpovědnost za bezpečnou přepravu všech našich cestujících vážně,“ uvedly Spirit Airlines s tím, že se rodině omlouvají za komplikace.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vaří se losos a Ježíšek vypadá jako světýlko nebo ježek. Jak děti vnímají Vánoce?

Tagy:
dobrodružství Florida Filadelfie USA Orlando Spirit Airlines mezinárodní letiště Fort Myers