Osudový den legendy Klímy. Do hokejového nebe odešel na výročí svého velkého úspěchu

Osmapadesátiletý bývalý hokejový útočník Petr Klíma měl podle webu Blesk.cz bojovat se zákeřnou nemocí. Držitele Stanley Cupu prý našli bez známek života u něj doma v Chomutově. Šokující zpráva o jeho smrti zasáhla český hokej ve čtvrtek.

Legendární střelec podle webu Blesk.cz bojoval s rakovinou. Přesná příčina jeho náhlého úmrtí dosud není známa. Klíma měl být nalezen doma bez známek života.

ČTĚTE TAKÉ: Náhlá smrt olympijské vítězky: Měla být těhotná. Sousedé popsali její podivné chování

Smutnou zprávu zveřejnil na Twitteru hokejový klub HC VERVA Litvínov. „S velkou bolestí v srdci oznamujeme, že nás nečekaně opustil Petr Klíma, jedna z největších postav litvínovské hokejové historie. Zemřel ve věku 58 let. Odpočívej v pokoji,“ uvedli.

Otec extraligových útočníků Kevina a Kellyho byl nadaný hokejista, ale podle řady lidí se mohl ve své kariéře posunout ještě dál, napsal Blesk.cz. Chomutovský rodák s přezdívkou „Kozel“ by však nic neudělal jinak. Přesně tak znělo i jeho motto, které si nechal vytetovat na ruku.

V NHL začal v Detroitu a v prvních třech sezonách pokaždé překonal hranici třiceti gólů. V zámoří ho považují za šestého nejlepšího střelce z Česka, jako první se dostal přes hranici 300 branek. V roce 1990 vyhrál s Edmontonem Stanleyho pohár.

Tagy: