Dětinská chyba. Hráči vypadla při zápase nejlepší ligy světa věc, která měla zůstat v kabině

Používání mobilních telefonů je v určitých chvílích zapovězené i v šatně, ať už jde o jakýkoliv sport. V každém případě by ale měly chytré přístroje v kabině zůstat během zápasu, po jehož skončení si je jejich majitelé mohou opět vyzvednout. Baseballista Rodolfo Castro si ten svůj možná vyzvedne až na konci „školního roku“, respektive sezony. Je to samozřejmě nadsázka, ale hráč z nejlepší ligy světa se dopustil pozoruhodného omylu.

Castro byl povolán z farmy do týmu Pittsburghu Pirates, aby se vrátil do velké ligy. A v utkání na hřišti Arizony Diamondbacks v zámořské Major League Baseball na sebe pořádně upozornil. Bohužel pro samotného hráče ne homerunem, ale naprostou kuriozitou.

Jeho chvíle přišla ve čtvrté směně, kdy se dokázal posouvat po metách. Když sprintoval ze druhé na třetí, rozhodl se skočit směrem k bílému čtverci po hlavě, aby zvýšil šanci na to, že nebude vyautován. Jenže ve chvíli, kdy klouzal po břiše s nataženýma rukama, z jeho zadní kapsy – k překvapení všech – vypadl telefon.

Jako první zaregistroval nečekaný předmět na place rozhodčí Adam Hamari postávající u mety. „Hele, tady máš mobil,“ ukázal nic netušícímu Castrovi sudí. Třiadvacetiletý hráč následně zvedl svůj iPhone a podal ho jednomu z trenérů Mikeovi Rebelovi, jenž nasadil trochu podrážděný výraz.

Muž, který propašoval mobil na „plac“, se dušoval, že to rozhodně nebylo schválně. „Nemyslím si, že existuje nějaký profesionální hráč baseballu, který by si úmyslně vzal s sebou do zápasu telefon,“ vyprávěl. Zkrátka si před utkáním odložil mobil do zadní kapsy s tím, že ho za chvíli vyndá a nechá v šatně, ale zapomněl na to.

„Vidíte věci, které jste ještě neviděli. Byla to jen dětinská chyba. Nebudeme se v tom pitvat, prostě mu jen vysvětlíme, že tohle nejde,“ řekl hlavní kouč Derek Shelton, jehož „piráti“ prohráli v úterý večer s Arizonou 4:6.

Podobná situace v Česku

Ve světě sportu se najdou tací, kteří zcela rozumí Castrovým pocitům. A dokonce i v tuzemsku. Loni v únoru se totiž mobilní telefon objevil na ledě během zápasu české hokejové extraligy. V zápase mezi Plzní a Vítkovicemi vypadl hostujícímu útočníkovi Janu Hruškovi „smartphone“ z výstroje.

„Celý tenhle incident mě mrzí. Mobilní telefon jsem s sebou na led rozhodně nebral vědomě, rozhodně na něj nemám na kalhotách nějakou kapsu nebo něco podobného. Zapadl mi do výstroje nešťastnou náhodou o přestávce, já si toho nevšiml a nevědomky jsem s ním ve výstroji odešel na led,“ komentoval zpětně nezvyklou situaci. Hruška byl potrestán nespecifikovanou pokutou.

Tagy:
mobilní telefon USA sport kuriozita Major League Baseball baseball Rodolfo Castro Pittsburgh Pirates Arizona Diamondbacks