Nečekaný zvrat v případu mrtvé Nikol na Plzeňsku. Pitva vyloučila cizí zavinění její smrti

Mladá maminka Nikol nepřežila brutální napadení

Mladá žena, kterou našli lidé v bezvědomí 13. října u krajnice silnice u výjezdu z Plzně ve směru na Sulkov a která později zemřela v nemocnici, zemřela v důsledku vnitřních chorobných příčin, na její smrti neměl podíl nikdo cizí. Ukázaly to posudky soudních znalců a nařízená soudní pitva, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Eva Červenková.

Dvacetiletá cizinka ležela nedaleko benzinové čerpací stanice na výjezdu z Plzně. Přivolaní zdravotníci ji po ošetření převezli do fakultní nemocnice, kde po necelých dvou týdnech zemřela. „Policisté od začátku pracovali hned s několika verzemi vzniku vážného zdravotního stavu ženy. Jednou z možností bylo, že na zranění ženy měla podíl nějaká cizí osoba, stala se účastníkem dopravní nehody a další variantou bylo, že vážný zdravotní stav ženy byl způsoben z chorobných příčin,“ uvedla Červenková.

Ještě v době, kdy byla žena v nemocnici, přizvala policie k případu soudní znalce. Jejich závěry spolu s výsledkem pozdější pitvy vyloučily cizí zavinění na její smrti.

Policie se ale případem dál zabývá. V té souvislosti stále pátrá po svědkovi, který by jí mohl pomoci s objasněním případu. Jde o muže ve věku 35 až 40 let, bez vlasů. Je hubené postavy, má hnědé malé oči, propadlé tváře a snědší pleť. Neměl vousy. Muž se na místě zdržoval s bílou dodávkou bez potisků, vzadu s dvoukřídlými dveřmi. Vozidlo mělo v registrační značce písmeno P, uvedla už dříve policejní mluvčí.

Další podrobnosti k případu policie neuvedla. Některá místní média dříve napsala, že nalezená žena byla zbitá, byla to prostitutka ze Slovenska a údajně byla také těhotná. Tyto informace policie nikdy nepotvrdila.

Tagy: