Masivní požár výzkumného institutu u Moskvy. Zemřelo nejméně osm lidí, někteří skákali z oken

Nejméně osm obětí si podle předběžných údajů vyžádal požár v institutu pro výzkum a výrobu elektroniky ve Frjazinu u Moskvy, uvedla agentura TASS s odvoláním na záchranáře. Dříve gubernátor Moskevské oblasti uváděl dva mrtvé. Hasičům se podařilo jednoho člověka evakuovat do bezpečí, ale v hořící budově zůstalo uvězněno devět lidí, uvedlo dříve ministerstvo pro mimořádné události. Někteří z nich podle zpráv na sociálních sítích vyskočili z oken.

Hasiči se snaží zachránit lidi z hořící budovy, informovala dříve agentura TASS s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné události. Podle něj se hasičům podařilo dostat do bezpečí jednu osobu, nejnovější zprávy místních médií ale zároveň zmiňují osm mrtvých.

Jeden z mužů vyskočil z okna hořící budovy, uvedl zpravodajský kanál Ostorožno, Moskva. Podle něj je na jednotce intenzivní péče těžce raněný čtyřiatřicetiletý muž, který je napojen na umělé plíce. Lékařské ošetření vyhledali také dva hasiči, kteří se nadýchali zplodin, ale nejsou v ohrožení života a hospitalizaci odmítli.

Požár vypukl v administrativní budově institutu Platan v průmyslové zóně ve Frjazinu v Moskevské oblasti. Hořet začalo v pátém patře osmipodlažní budovy, přičemž oheň se odtud šíří do vyšších pater. Plameny podle gubernátora zachvátily páté až sedmé patro.

Institut Platan se podle ruských médií zabývá vývojem a výrobou elektronických součástek a rádiových komponentů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Případ vyhořelého supermarketu v Chodově nekončí. Na místě stojí nová prodejna, soud a nehořlavé košíky.

Tagy:
požár Moskva hasiči záchranáři Rusko Moskevská oblast administrativní budova