Opilý řidič dodávky způsobil na Benešovsku hromadnou nehodu. Nadýchal přes tři promile

Vážná nehoda dodávky s osobním autem

Čelní srážka dodávky s osobním autem

Policisté vyjížděli v sobotu odpoledne k vážné dopravní nehodě, která se stala na Benešovsku. Dodávka se srazila se dvěma osobními auty u Městečka. Viníkem je řidič dodávky, který řídil pod vlivem alkoholu. Podle webu AKTU.cz měl v krvi 3,13 promile.

Nehoda se stala krátce po 15. hodině, informovali na webu policisté. U nehody na silnici I/3, která je hlavním tahem z Prahy na Tábor, zasahovali také hasiči a záchranáři. Srážka si vyžádala lehké zranění. Silnice byla více než dvě hodiny zavřená.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda u Trnavy: Řidička nepřežila, její sotva měsíční dítě skončilo v nemocnici

Podle informací webu AKTU.cz byl viníkem nehody řidič dodávky, který byl opilý. Dechová zkouška ukázala, že měl v krvi více než tři promile. „Řidič dodávky narazil do osobního vozu, který jel před ním. Toto osobní vozidlo se po nárazu dostalo do protisměru, kde se střetlo s dalším osobním vozidlem,“ uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. Dodávka po srážce skončila na boku v příkopu. Jedno z osobních aut zůstalo s rozbitým předním sklem a nárazníkem uprostřed silnice.

Policisté na Benešovsku zasahovali v sobotu také u Nové Rabyně, kde řidič motocyklu narazil do svodidel. „Na místo se sjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Muže resuscitovali i policisté z poříčního oddělení Slapy, použili přístroj AED (automatizovaný externí defibrilátor),“ uvedla Suchánková. Motocyklistu se však nepodařilo oživit a zraněním podlehl. „Okolnosti dopravní nehody prošetřujeme,“ dodala mluvčí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidiči aut ohrožovali kamion, který ujel od nehody. Záběry ukazují konflikt na Olomoucku

Tagy: