Nejezdím na dovolené, lákaly by mě pak výlety. V létě kutám doma, říká Šlachta

Robert Šlachta (Přísaha) v letním speciálu pořadu 360°

360° 3.8.2023

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta v létě volno neplánuje. „Jsem známý tím, že nejezdím na dovolené,“ uvedl v pořadu 360° ve vysílání CNN Prima NEWS. Jako motorkář ale na nějakou krátkou jízdu vyrazí. Čáru přes rozpočet mu navíc udělala i jedna rodinná záležitost.

„Myslím, že kdybych jednou někam vyjel, tak už bych pak chtěl jezdit pořád,“ vysvětloval Šlachta, proč nejezdí na žádné dovolené. Dodal, že raději tedy nejezdí nikam, aby ho pak nelákaly případné další výlety.

ČTĚTE TAKÉ: Česko může patřit mezi nejúspěšnější státy světa, říká Fiala. Klíčem má být lithium

Navíc ho podle jeho slov potkala nepříjemná věc v soukromí. „Musel jsem koupit půlku domku, odkud se stěhuje moje teta, takže teď jsem na dalších 20 let majitelem hypotéky,“ doplnil s tím, že dům bude vyžadovat úpravy. „Budu se zabývat domácími pracemi a kutat,“ uvedl Šlachta a dodal, že nanejvýš vyjede na motorce někam do hor.

Co se týká jeho politické kariéry, uvažuje o kandidatuře do Senátu. „V obvodě, kde bydlím, se příští rok konají volby. Beru Senát jako brzdu, která dokázala v poslední době napravit některé excesy Sněmovny,“ podotkl. Dodal, že si je vědom své pověsti, že se s ostatními politiky neumí na ničem domluvit. „Nesmyslím si ale, že bych toho nebyl schopen,“ zdůraznil Šlachta.

V pořadu 360° se Šlachta vyjádřil i k migraci a Green Dealu neboli Zelené dohodě pro Evropu. Celý rozhovor s předsedou Přísahy můžete shlédnout ve videu v úvodu článku.

Tagy:
léto dovolená rozhovor pořady CNN Prima NEWS Robert Šlachta 360° PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty