Nejlepší koncert 90. let? Tina mě nadchla, vzpomíná Korál na legendární vystoupení v Ďolíčku

Tina Turnerová během koncertu v pražském Ďolíčku v roce 1996

Zemřela Tina Turnerová

Koncert Tiny Turnerové v pražském Ďolíčku byl jeden z nejlepších v 90. letech, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS hudební publicista Petr Korál s tím, že její hlas byl nezaměnitelný. Respekt jí prý patří hlavně za její dlouhověkost a uměleckou vytrvalost.

Když se řekne Tina Turnerová, vyvstane jako první na mysli hudebnímu publicistovi Petru Korálovi koncert v Praze na fotbalovém stadionu Ďolíček v roce 1996. „Byl jsem nadšen, úroveň toho, co tam předváděla, mě naplno strhla a nadchnula. Ten koncert považuju za jeden z nejlepších v 90. letech,“ uvedl Korál pro CNN Prima NEWS.

Hlas americko-švýcarské zpěvačky byl podle něj nezaměnitelný. „Měla nejen specifickou barvu, ale i vynikající techniku. Třebaže celý život nedělala jen hyperkvalitní písně, kvalita tam byla vždycky,“ sdělil Korál a Turnerovou označil za nepolapitelnou. „Nezůstávala na dobytých pozicích a od 60. let si prošla různými stylovými obdobími, všechno se to dá označit jako pop music, ale kvalitní pop music,“ zdůraznil publicista. Respekt jí prý patří hlavně za její dlouhověkost a uměleckou vytrvalost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Tichý zabiják“ si vzal legendárního hudebníka Rourkea. Laskavá a krásná duše, truchlí přátelé

Tina Turnerová zemřela ve středu ve věku 83 let po dlouhé nemoci ve svém domě v Kusnachtu u Curychu ve Švýcarsku. Proslavila se jako interpretka hitů Simply the Best, We Don't Need Another Hero, Typical Male či titulní písně z bondovky Golden Eye. Zpěvačka proslula odvážnými kostýmy a energickým vystupováním, její koncerty bývaly velká show.

Tagy: